Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Al/Organometalik Kompleks/p-Si Yapısının Elektriksel Özelliklerinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Organometalik kompleksi (OMcomplex) arayüzey tabakası olarak p-Si üzerinde ince bir film olarak biriktirmek için döndürmeli kaplama kullanıldı. Al/OMcomplex/p-Si Schottky diyot yapısı gerekli işlemlerden sonra oda sıcaklığında elde edilmiştir. Arayüz katmanlı Schottky diyotun Akım-Gerilim (I-V) ve Kapasitans-Gerilim (C-V) ölçümleri diyotun karakteristik parametrelerini hesaplamak için kullanıldı. I-V okumalarından bariyer yüksekliği (Φb0) ve idealite faktörü (n) hesaplandı ve sonuçlar sırasıyla 0.797 eV ve 1.615 oldu. Seri direnç (Rs), Cheung ve Norde fonksiyonları ile bulunarak karşılaştırıldı. Ayrıca 10 kHz ile 1 MHz frekans aralığında yapılan C-V ölçümlerinden doping yoğunluğu (Na) değerleri ve engel yüksekliği bulunmuş ve I-V ve C-V gözlemlerinden ulaşılan Φb0 değerleri karşılaştırılmıştır. I-V ve C-V den elde edilen engel yüksekliği değerlerinin farklılığı, engel yüksekliğinin homojen olmayışı, arayüzey tabakasının varlığı, arayüzey tabakasının kalınlığı ve seri direnç etkilerinin yanı sıra her iki yöntemin farklı tabiatına atfedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Structure Of Al/organometallic Complex/p-si Investigation Of Electrical Properties
2023
Yazar:  
Özet:

Spin coating was used to deposit the interfacial layer of the organometallic complex (OM complex) as a thin film on p-Si. Al/OM complex/p-Si Schottky diode structure was achieved at room temperature after the required procedures. Current-Voltage (I-V) and Capacitance-Voltage (C-V) measurements of an interface-layered Schottky diode were used to compute the diode's characteristic parameters. Among the I-V readings, the barrier height (Φb0) and ideality factor (n) were computed, and the results were 0.797 eV and 1.615, respectively. The series resistance (Rs) was found and compared with the Cheung and Norde functions. Additionally, doping density (Na) values and barrier height were found out from C-V measurements in the frequency range of 10 kHz to 1 MHz, and the Φb0 values from I-V and C-V observations were compared. The difference in the barrier height values obtained from I-V and C-V was attributed to the inhomogeneity of the barrier height, the presence of the interfacial layer, the thickness of the interface layer and the series resistance effect, as well as the different nature of both methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.495
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi