Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Göğüs Fizyoterapisi ve Aerobik Egzersiz Eğitimi Programı Uygulanan Kistik Fibrozisli Çocukların Tedavi Öncesi ve Sonrası Hemodinamik Yanıtlarının Karşılaştırılması
2012
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma göğüs fizyoterapisi ve aerobik egzersiz eğitimi uygulanan kistik fibrozisli çocukların hemodinamik yanıtlarını değerlendirmek amacıyla planlandı. Çalışmaya toplam 16 olgu dâhil edildi ve olgular, yaşları 5-14 yıl arasında değişen, kistik fibrosis teşhisi konmuş ve Shwachman klinik skorları ve Crispin ve Norman radyolojik skorlarına göre orta ve hafif şiddetteki hastalardı. Olgulara 6 hafta süre ile haftada 3 gün olmak kaydı ile aktif solunum teknikleri döngüsü ve koşu bandında egzersiz eğitimi uygulandı. Tedavi öncesi ve tedavi sonrası, solunum fonksiyon testleri, oksijen saturasyon değerleri, göğüs çevre ölçümleri, kardiyovasküler enduransları, kalp hızı ve kan basıncı değerleri değerlendirildi. Tedavi sonunda yapılan değerlendirmelerde solunum fonksiyon testi parametrelerinden % VC ve % FEF 25-75’te artışlar görülürken % FEV 1, %FVC ve % PEF değerlerinde düşüşler görüldü (p<0.05). Oksijen saturasyon değerlerinde tedavi sonrası artış görüldü (p<0.05). Kalp hızı, kan basıcı ve hız-basınç çarpım değerlerinde düşüşler görüldü. Olguların göğüs çevre ölçümlerinde anlamlı artışlar görüldü (p<0.05). Kistik fibrozisli olgularda tutulan sistemlere yönelik uygulanan tıbbi yaklaşım ve medikasyonların yanı sıra, solunum egzersiz teknikleri ile birlikte uygulanan aerobik eğitimin, aerobik performansı arttırdığı, hemodinamik yanıtları ve solunum parametrelerini geliştirdiği görüşüne varıldı.

Anahtar Kelimeler:

The Breast Physiotherapy and Aerobic Exercise Training Program Applied Cystic Fibrosis Children's Comparison of Pre- and After Treatment Hemodynamic Answers
2012
Yazar:  
Özet:

This study was planned to evaluate the hemodynamic responses of children with cystic fibrosis in breast physiotherapy and aerobic exercise training. The study included a total of 16 incidents, and the incidents were diagnosed with cystic fibrosis, age ranging from 5 to 14 years, and were patients of medium and light gravity according to the clinical scores of Shwachman and the radiological scores of Crispin and Norman. The incidents were recorded to be 3 days a week for 6 weeks with active respiratory techniques cycle and running band training applied. Before and after treatment, respiratory function tests, oxygen saturation values, breast environmental measurements, cardiovascular endurance, heart rate and blood pressure values were evaluated. The evaluations at the end of the treatment showed increases in the respiratory function test parameters by VC and FEF by 25 to 75 percent, while the FEV by 1 percent, FVC by 1 percent and PEF by 0.05 percent (p<0.05). There was an increase in oxygen saturation after treatment (p<0.05). The heart rate, blood pressure and speed-pressure fraction values have decreased. There were significant increases in the breast environment measurements of the cases (p<0.05). In addition to the medical approach and medications applied to the systems held in cystic fibrosis events, the aerobic training applied along with respiratory exercising techniques has been found to increase aerobic performance, improve hemodynamic responses and respiratory parameters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 2.657
2023 Impact/Etki : 0.023
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi