Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Amyotrofik Lateral Sklerozda Semptom Yönetimine Genel Bakış
2021
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), ortalama 2–5 yıl sağkalım gösteren ilerleyici bir motor nöron hastalığıdır. Uygulanan tedaviler sadece hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Tedavideki bu eksiklikten dolayı ALS'nin kliniklerde multidisipliner semptom temelli yönetimi, hasta için en önemli güncel tedavi stratejisi olmaya devam etmektedir. Bu anlamda hemşireler ALS'nin klinik yönetiminde ekibin faaliyetlerini kontrol etmede, tedaviyi kolaylaştırmada, aile üyelerine bilinçli bakım uygulamalarında rehberlik etmede ve yaşam sonu destek aşamasında kritik bir rol oynar.

Anahtar Kelimeler:

Overview Of Symptom Management In Amyotrophic Lateral Sclerosis
2021
Yazar:  
Özet:

Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) is a progressive motor neuron disease with an average survival of 2–5 years. The treatments applied only help slow the progression of the disease. Due to this deficiency in treatment, multidisciplinary symptom-based management of ALS in clinics continues to be the most important current treatment strategy for the patient. In this sense, nurses play a critical role in the clinical management of ALS in controlling the team's activities, facilitating treatment, guiding family members in conscious care practices, and in the end-of-life support phase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 269
Atıf : 714
2023 Impact/Etki : 0.13
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi