Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 44
 İndirme 13
ELİT DÜZEYDE SPOR YAPTIKTAN SONRA YARIŞMA SPORUNU BIRAKMIŞ SPORCULARDA KAN PROFİLİNİN ARAŞTIRILMASI
2001
Dergi:  
Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, elit düzeyde uzun süre spor yaptıktan sonra yarışma sporunu bırakmış bireylerin kan profillerini araştırmaktır. Çalışmaya, uzun süre elit düzeyde spor yaptıktan sonra yarışma sporunu bırakmış 20 erkek milli sporcu ile 10 sedanter erkek olmak üzere toplam 30 kişi katılmıştır. Çalışmada gruplar (1) Eski milli sporcular olup, düzenli egzersiz yapanlar (Yaş: X=43.7±3.43), (2) Eski milli sporcular olup, düzensiz egzersiz yapanlar ya da egzersi­zi tamamen bırakmış olanlar (Yaş: X=45.9+3.0), (3) Egzersiz yapmayan erkekler (Yaş: X = 41.8±1.69)'den oluşmuştur. Deneklerin biyokimyasal kan değerleri, yağ oranı değerleri birbirleriyle karşılaştırmıştır. Ayrıca, bazı diğer fizik­sel parametreler ölçülmüştür (boy, vücut ağırlığı vb). Sonuç olarak, Ölçümlere uygulanan aritmetik ortalamalar arası farka ait "t" testinde, ölçülen parametrelerden Vücut yağ %'si, HDL kolesterol, Total kolesterol/HDL kolesterol oranı, LDL kolesterol/HDL kolesterol oranı farkları, istatistiksel açıdan (p<0.05 ve p<0.01'e göre) anlamlı bulunur­ken, ölçülen diğer parametrelerimizden, Şeker, Total Kolesterol, Total Lipit ve Trigliserit gruplar (1-2, 2-3, 1-3) birbirleriyle karşılaştırıldığında istatistiksel açıdan anlamlı fark bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation Of Blood Profiles In Retired Elite Athletes
2001
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to investigate the blood profiles of retired elite athletes. A total of 30 male sub­jects was divided into 3 groups. Group 1: Retired national players (FNP) who have continued to exercise re­gularly (Age X=43.7±3.3 ). Group 2: Retired national players who have discontinued their sports activities or who haven't been exercising regularly (Age X « 45.9±3.0). Group 3: Sedentary people (Age X = 41.8±1.69). Data on participants' blood biochemical values, body fat ratio, and some other physical parameters (He­ight, Body weight etc.) were collected. In conclusion: The statistical analysis of these measures (t-test) showed that Body fat ratio, HDL-Cholesterol Total Cholesterol (TC)/HDL-Cholesterol, LDL-Cholesterol/HDL Cholesterol, were statistically found significant p<0.05 p<0.01). Other parameters, Blood Sugar, TC, Total lipid, Triglycerides (TG), were not found significant when all groups of people were compared with each other.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 541
Atıf : 3.326
2023 Impact/Etki : 0.333
Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi