Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 101
 İndirme 19
EKOLOJİK SOSYAL HİZMET PERSPEKTİFİNDEN HORTİKÜLTÜREL TERAPİ
2020
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Teknoloji, kentleşme ve sanayileşmenin sonucunda bireylerdeki endişe, depresyon, sosyal izolasyon ve kronik hastalıklardaki artış, insan ve doğa arasındaki rehabilite edici ilişkiye odaklanmayı da beraberinde getirmiştir. Doğal çevre ile etkileşimde olma deneyimi, fiziksel ve zihinsel sağlıkla ilişkilendirilerek, günümüzde, bitki ve bahçelerin araç olarak kullanıldığı bir tedavi ve terapi yöntemi olan hortikültürel terapinin (bahçecilik terapisi) uygulanmaya başlamasını sağlamıştır. Hortikültürel terapinin tüm insanlarla uygulanabilir olması, sosyal hizmet mesleğindeki evrensellik ilkesi ile benzerlik göstermeke ve insan ve doğa ilişkisi çerçevesinde terapötik bir deneyim taşımaktadır. Bu açıdan tüm canlı ve cansız varlıkların birbirleri ile uyumlu bir şekilde varlıklarını sürdürmelerine yardım etmek üzere, insanlığın yeryüzü ile olan ilişkilerinde ciddi değişiklikler yapılmasına yönelik teorik bir uygulama zeminine sahip olan ekolojik sosyal hizmet disiplini ile de çok yakından ilişkilendirilebilmektedir. Bu çalışmada hortikültürel terapi, bileşenleri ve etkileri ile birlikte açıklanarak, insan ve doğa ilişkisinin önemi ve iyiliğini vurgulamayı bünyesinde barındıran ekolojik sosyal hizmet perspektifinden değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Ecological Social Therapy from Perspective
2020
Yazar:  
Özet:

As a result of technology, urbanization and industrialization, anxiety in individuals, depression, social isolation and the increase in chronic diseases have also brought the focus on the rehabilitating relationship between man and nature. The experience of interacting with the natural environment, linked to physical and mental health, has made it possible to begin the application of horticultural therapy (garden therapy), a method of treatment and therapy in which plants and gardens are used as a tool today. The fact that horticultural therapy can be applied to all people, is similar to the principle of universality in the social service profession and carries a therapeutic experience in the framework of the human and nature relationship. In this regard, it can also be very closely linked to the ecological social service discipline, which has a theoretical basis for making serious changes in humanity’s relations with the earth, to help all living and non-living beings maintain their existence in harmony with each other. In this study, horticultural therapy, along with its components and effects, will be evaluated from the ecological social service perspective, which includes the emphasis on the importance and well-being of the relationship between man and nature.

Anahtar Kelimeler:

Horticultural Therapy From Ecological Social Work Perspective
2020
Yazar:  
Özet:

As a result of technology, urbanization and industrialization, anxiety in individuals, depression, social isolation and increase in chronic diseases have led to a focus on the rehabilitative relationship between human and nature. The experience of interacting with the natural environment has been associated with physical and mental health, and has led to the introduction of horticultural therapy (horticultural therapy), a treatment and therapy method in which plants and gardens are used as tools. The applicability of horticultural therapy to all people is similar to the principle of universality in the social work profession; In terms of having a therapeutic experience within the framework of human and nature relationship, it is very close to the discipline of ecological social work which has a theoretical application ground for serious changes in human relations with the earth to help all living and inanimate beings to survive in harmony with each other. It may be associated. In this article, it will be explained from the perspective of ecological social work, which emphasizes the importance and goodness of human and nature relations by explaining the components and effects of horticultural therapy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.813
2023 Impact/Etki : 0.434
Toplum ve Sosyal Hizmet