Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 24
 Görüntüleme 9
Yoğun bakım hemşirelerinin hastane etik iklim algısı
2014
Dergi:  
Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, yoğun bakım hemşirelerinin “hastane etik iklim algısı”nı belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki bu araştırmanın evrenini, Türkiye’de üç üniversite hastanesinin yoğun bakım ünitelerinde çalışan toplam 190 hemşire oluşturmuştur. Örneklemine ise araştırmaya katılmayı kabul eden 170 hemşire alınmıştır. Verilerin toplanmasında Tanıtıcı Özellikler Formu ve Hastane Etik İklim Ölçeği HEİÖ kullanılmıştır. Veriler yüzdelik dağılım, Mann-Whitney U testi, Kruskall Wallis testi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Hemşirelerin yaş ortalaması 26,60±4,83 olup, %72,4’ü lisans mezunudur. Katılımcıların yoğun bakımda ortalama çalışma süresi 2,21±3,62 yıldır. Yoğun bakım hemşirelerinin HEİÖ puan ortalaması 100,57±15,73’dür. Hemşirelerin eğitim durumunun hastane etik iklim algısı üzerinde etkili olduğu p0,05 . Hemşirelerin HEİÖ’de doktorlar ve hastane alt boyut puan ortalamaları sırası ile 20,42±4,90 ve 21,77±4,19’dir. Hemşireler ölçekteki güvenli hasta bakımı verilmesi, hastanın istekleri ve yöneticilere saygı duyulmasına yönelik maddelere diğer maddelere göre daha yüksek oranlarda katılım göstermişlerdir. Sonuç: Yoğun bakım hemşirelerinin hastane etik iklim algılarının yüksek düzeyde pozitif olduğu, bu algıyı eğitim düzeyinin etkilediği, doktorlar ve hastane alt boyutuna yönelik ölçekten alınan puan ortalamalarının daha düşük olduğu söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Intensive Care Nurses' Perceptions Of Hospital Ethical Climate
2014
Yazar:  
Özet:

Objective: This study was conducted to determine the intensive care nurses' perceptions of hospital ethical climate. Methods: The population of this descriptive and cross-sectional study included 190 nurses working in intensive care units of three university hospitals in Turkey. Among these nurses, 170 who agreed to participate in the study comprised the study sample. The demographic characteristics questionnaire and the Hospital Ethical Climate Scale HECS were used for data collection. The data were evaluated with percentage distributions, the MannWhitney U test, and Kruskal-Wallis test. Results: The nurses’ mean age was 26,60 ± 4,83 and 72,4% of them had a graduate degree. The average length of service of the participants in the intensive care units was 2,21 ± 3,62 years. The intensive care nurses’ mean score for the HECS was 100,57 ± 15,73. It was determined that while the nurses’ education levels affected their perceptions of hospital ethical climate p 0,05 . The nurses' mean scores for physicians and hospitals subscales of the HECS were 20,42 ± 4,90 and 21,77 ± 4,19 respectively. The nurses agreed to the following items in the HECS more: providing safe patient care; respect for patients’ requests; respect for managers Conclusion: It can be said that the intensive care nurses’ perceptions of the hospital ethical climate levels were high and positive, and their education level effected the perception level but their mean scores for physicians and hospitals subscales were lower

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi

Dergi Türü :   other

Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi