User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 11
 Views 39
 Downloands 13
Öğretmenlerin Farklılaştırılmış Öğretim Yaklaşımına İlişkin Uygulama ve Yeterlik Düzeylerinin Belirlenmesi
2018
Journal:  
Sakarya University Journal of Education
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin farklılaştırılmış öğretim yaklaşımını uygulama ve bu yaklaşıma ilişkin yeterlik düzeylerini belirlemektir. Bu araştırma, ilişkisel tarama modelindedir. Araştırmanın çalışma grubunu, Türkiye’nin farklı illerinde görev yapmakta olan farklı branşlardan 272 öğretmen oluşturmuştur. Araştırmada veri toplamak amacıyla, Çam (2013) tarafından geliştirilen ‘’Öğretmenlerin Farklılaştırılmış Öğretimi Uygulama ve Buna İlişkin Yetkinlik Düzeyi’’ ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, t testi, ANOVA, Pearson Çarpım Momentler Korelasyon Katsayısı ve basamaklı regresyon analizi kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, öğretmenlerin faklılaştırılmış öğretime ilişkin genel yeterlik ve farklılaştırılmış öğretimi uygulama düzeylerinin yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada, öğretmenlerin faklılaştırılmış öğretim yaklaşımına ilişkin yeterlik ve uygulama düzeylerinin cinsiyete göre anlamlı bir farklılık göstermediği, fakat mesleki deneyime göre 6-10 yıl ve 16 yıl ve üzeri mesleki deneyime sahip olan öğretmenlerin 1-5 yıl mesleki deneyime sahip olanlara göre faklılaştırılmış öğretim yaklaşımına ilişkin yeterlik düzeylerinin daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, öğretmenlerin farklılaştırılmış öğretim yaklaşımına ilişkin yeterlik düzeyleri ile uygulama düzeyleri arasında yüksek düzeyde, pozitif ve anlamlı bir ilişkinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, araştırmada, öğretmenlerin farkılaştırılmış öğretime ilişkin yeterliklerinin, farklılaştırılmış öğretim yaklaşımını uygulama düzeylerinin yarısından fazlasını (%56) anlamlı olarak yordadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Sakarya University Journal of Education

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 579
Cite : 4.421
2023 Impact : 0.012
Sakarya University Journal of Education