Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Bir Güvenlik Tedbiri Olarak Müsadere ve Göçmen Kaçakçılığı Suçu (TCK m.79) Bakımından Uygulaması
2023
Dergi:  
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Müsadere, Kanun koyucu tarafından aranan belirli şartların meydana gelmesi neticesinde eşyanın veya kazancın bir mahkeme kararına dayanılarak sahibinden alınmasını ve devletin mülkiyetine geçirilmesini sağlayan ceza hukuku yaptırımlarından bir güvenlik tedbiri olarak karşımıza çıkmaktadır. Türk Ceza Kanununda yer alan Göçmen Kaçakçılığı suçunda uygulama alanı bulan bu güvenlik tedbiri, suçla mücadelede caydırıcılığı sağlamasında ve suçun işlenmesinin bir kazanç yolu haline getirilmesinin önüne geçmesinde verimli bir rol oynadığı düşünülmektedir. TCK m.79’da son yapılan düzenleme ile göçmen kaçakçılığı suçunun cezasının alt sınırının artırılması suçun önlenmesini sağlayacak olsa da somut olarak suçla etkin mücadele edilebilmesi cezalandırma ve müsadere hükümlerinin birlikte uygulanması ile mümkün olacaktır. Buna ek olarak diğer Kanunlarda da göçmen kaçakçılığı suçunun işlenmesinde kullanılan araç veya eşya için el koyma hükümleri yer almaktadır. Dolayısıyla mevzuatımızın bu yönüyle dağınık düzenlemeler içermesi uygulama çeşitliliğine sebebiyet vereceğinden bu durum müesseselerin önemini ve hassasiyetini göstermekte ve dikkatli bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Confiscation As A Security Measure and Implementation On The Migrant Smuggling Crime
2023
Yazar:  
Özet:

Confiscation appears as a security measure among the criminal law sanctions thatensure that the goods or earnings are taken from the owner based on a court decision and transferred to the property of the state, as a result of the occurrenceof certain conditions sought by the Legislator. This security measure, which findsapplication in the crime of Immigrant Smuggling in the Turkish Penal Code, is thoughtto play an efficient role in providing deterrence in the fight against crime andpreventing the commission of the crime from becoming a way of earning. Althoughincreasing the lower limit of the penalty for the crime of immigrant smugglingwith the latest regulation in Turkish Penal Code Article 79 will prevent the crime,effective combat against crime will only be possible by applying the punishmentand confiscation provisions together. In addition, other laws contain confiscationprovisions for vehicles or goods used in the commission of the crime of immigrantsmuggling. Therefore, since our legislation contains scattered regulations in thisaspect, it will lead to a diversity of practices, and this shows the importance andsensitivity of the institutions and should be implemented carefully.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 608
2023 Impact/Etki : 0.03
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi