Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Değişken Kuvvetli EMG Sinyallerinin Çok Değişkenli Görgül Kip Ayrışımı ile Analizi ve Sınıflandırılması
2020
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Elektromiyografi (EMG) sinyalleri, insan-makine etkileşimli akıllı el protezlerinin kontrolünde önemli bir rol oynamaktadır. Kas aktivesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan EMG sinyalleri, yapılan aktiviteye dair özel bilgileri kendi içerisinde ihtiva etmektedir. Dolayısıyla akıllı el protezlerinin işlevselliğinin arttırılması, kas bölgesinden toplanan EMG sinyalinin doğru bir şekilde analiz edilip yorumlanmasına önemli ölçüde bağlıdır. Bu konsepte uygun olarak, akıllı el protezi hareketlerinin karar verme sürecinde, EMG sinyallerinin güvenilir bir şekilde kullanılabilmesi için, var olan yöntemlerin geliştirilmesi ya da bu yöntemlere üstünlük sağlayacak yeni yöntemler önerilmesi gerekmektedir. Bu çalışma kapsamında, çok kanallı EMG sinyallerinin analizinin geliştirilmesi amacıyla, çok değişkenli görgül kip ayrışımı (ÇDGKA) tabanlı öznitelik çıkarma yöntemi, geleneksel metotlara alternatif olarak sunulmuştur. Sinyali adaptif olarak salınım modlarına ayıran ÇDGKA yöntemi kullanılarak, EMG sinyalinden daha anlamlı bilgi edinilmesi amaçlanmıştır. ÇDGKA tabanlı özniteliklerin farklı el ve parmak hareketlerini ayırt etme performansı ve farklı kuvvet seviyelerine karşı gösterdiği performans incelenmiştir. Bu amaçla ampute katılımcıların artık uzuvlarından toplanan düşük, orta ve yüksek kuvvet seviyelerine ait EMG sinyalleri üzerinde ÇDGKA yöntemi uygulanarak özgül kip fonksiyonları (ÖKF) elde edilmiştir. Elde edilen ÖKF’lerden çıkarılan öznitelikler kullanılarak altı farklı el ve parmak hareketi, en yakın komşu (k-NN), doğrusal ayrım analizi (LDA) ve destek vektör makinesi (SVM) sınıflandırıcıları kullanılarak sınıflandırılmıştır. Aynı kuvvet seviyesinde eğitilip test edilerek (Senaryo 1) ve tüm kuvvet seviyelerinde eğitilip tek bir kuvvet seviyesinde test edilerek (Senaryo 2) gerçekleştirilen sınıflandırmalar neticesinde, önerilen ÇDGKA tabanlı özniteliklerin ham sinyal tabanlı özniteliklere göre, senaryo 1 için %10 - %15, senaryo 2 için %18’e kadar üstünlük sağladığı belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Analysis and Classification of Variable Powerful EMG Signals with Multi-Variable Visual Chip Separation
2020
Yazar:  
Özet:

Electromyographic (EMG) signals play an important role in controlling human-machine interactive smart hands prothes. The EMG signals that appear as a result of muscle activity contain specific information about the activity performed within themselves. Therefore, the enhancement of the functionality of smart hand proteins depends significantly on the proper analysis and interpretation of the EMG signal collected from the muscle area. In accordance with this concept, in the decision-making process of the smart hand protection movements, it is necessary to develop existing methods or suggest new methods that will prevail these methods in order to be reliably used the EMG signals. In the context of this study, with the aim of developing the analysis of multi-channel EMG signals, the method of excretion on the basis of multi-variable visual curve separation (CDGKA) has been presented as an alternative to traditional methods. The aim is to obtain more meaningful information from the EMG signal by using the CDGKA method that adapts the signal to the release modes. The performance of the CDGKA-based properties in distinguishing the different hands and fingers movements and in contrast to the different strength levels has been studied. For this purpose, the EMG signals of the low, medium and high strength levels of the ampute participants are now collected from the spots by applying the CDGKA method, the specific kip functions (ÖKF) have been obtained. It is classified using six different hands and fingers movements, the closest neighbor (k-NN), linear differentiation analysis (LDA) and support vector machine (SVM) classifiers. As a result of the classifications carried out by being trained and tested at the same level of strength (Scenario 1) and by being trained and tested at the same level of strength (Scenario 2) it was determined that the recommended CSDGKA-based properties, based on raw signal-based properties, are 10–15% for the 1 and up to 18% for the 2 scenarios.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences