Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
TURİZM ODAKLI BÖLGESEL KALKINMA VE GÖBEKLİTEPE TEMALI POSTA PULLARI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihi açısından önemli bir olgu olarak kabul gören Göbeklitepe, farklı türde birçok araştırmaya konu olmuştur. Göbeklitepe konulu çalışmalarda daha çok Göbeklitepe’nin Tarihsel önemi vurgulanmaktadır. Bölge turizmini odağına alan ve aynı zamanda Göbeklitepe temalı pul tasarımları üzerinden sanatsal bir etkinlik oluşturmayı hedefleyen bu çalışma, filateli (pulculuk) ürün ve hizmetleri aracılı ile alanyazına yenilikler getirmeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın esasını doküman incelemesi ve görsel araştırma oluşturmaktadır. Doküman incelemesi güvenilirliği ve temsil edilebilirliği denetlenmiş basılı yayınlar (kitap, tez, ansiklopedi vb.) ve elektronik ortamda yayın yapan dergiler üzerinden ilerletilmiştir. Görsel araştırmada ise Göbeklitepe’nin temel konularını, alanyazın boyutuna indirgeyen posta pulları üzerinden etkili bir içerik oluşturulmaya çalışılmıştır. Araştırmanın temel verilerini bölgesel kalkınma kapsamında konaklayan ve günübirlik gelen turist sayısı, konaklama tesis-seyahat acente sayısı, Göbeklitepe’nin aktif hizmette olduğu ay sayısı ile ulusal-uluslararası alanda gerçekleştirilen Göbeklitepe temalı sanatsal organizasyonlar ve 2019’da tedavüle çıkarılan posta pulları oluşturmaktadır. 3 farklı araştırma alanı üzerinden ilerletilen bu çalışmada toplam 5 adet pul görseline yer verilmiştir. Toplanan pulların 4’ü yurtiçi, 1’i ise yurtdışı kullanım için tasarlanmıştır. Göbeklitepe’yi, tarihi yönünün yanı sıra, turizm ve sanatsal yönüyle de irdelemeye çalışan bu araştırmanın, alana katkı sunacak nitelikte olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi