Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 53
 İndirme 9
Bir Müsteşrik Olarak Joseph Schacht’ın İslam Hukuku Hakkındaki Yanılgıları I
2020
Dergi:  
Universal Journal of Theology
Yazar:  
Özet:

15 Mart 1902’de o zaman Almanya’nın Yukarı Silesia bölgesinde dünyaya geldi. 1920’de Breslau Üniversitesi’nde teoloji dalında lisans öğrenimine başladı ve Sami dilleri alanında uzmanlaştı. 1927’de doçent, 1929’da Almanya’nın o zamana kadarki en genç profesörü oldu. Tatillerde Suriye, Mısır ve Türkiye gibi Müslüman ülkelere seyahat ederek buralardaki yazma eser kütüphanelerinde araştırmalar yaptı. Uzun süre Mısır Üniversitesi'nde ders verdi, bu esnada İslam hukuku üzerine yapmakta olduğu çalışmasının malzemesini hazırladı. Sosyal kurumların teşekkülü, gelişimi ve etkileşimi konusunda Batı’da ortaya çıkan sosyal bilimci gözlemleri İslam hukuk kurumlarının gelişimine uygulayan Schacht, VII ve VIII. yüzyıllarda İslami kurumların teşekkülünün arka planını Roma ve İran siyasal ve sosyal kurumları yanında Yahudilik, Hıristiyanlık gibi dinlerin etkisiyle açıklamaya çalışmış, böylece İslam hukukunun İslam öncesi Antik kültürlerin İslamileştirilmesi yoluyla doğduğunu iddia etmiştir. Joseph Schact “An Introduction to Islamic Law” isimli eserinde İslam hukukuna dair güzel tespitlerde bulunmakla birlikte birtakım asılsız iddialarını da görmemiz mümkündür. Bu iddialarını önemli tespitleri arasında verdiği için dikkatli olarak okumayan ve İslam hukukunun alanında yeterince bilgisi olmayan kimseler tarafından ilk bakışta fark edilmeyebilir. Okuyan kimse tarafından fark edilmeyen bu iddiaların genel kabul görmesi mümkündür. Schact’ın dayanağı olmayan birçok iddia arasında makalemize konu olarak aldığımız hususları şunlardır: “İslam hukukunda kaidelere uygun düşen bir fiilin hukuki sonuçlarının zikredilmemesi, İslam hukukunun gelişmesinin hiçbir noktasında bir bütünlük arz etmediği, Hicri I. yüzyılın büyük bir kısmında İslam hukukunun teknik anlamda vücut bulmaması ve peygamber zamanında olduğu gibi hukukun dini sahanın dışında kalmış olduğu, şeriatın nüfuzunun en zayıf olduğu yerler ceza hukuku, anayasa hukuku ve savaş hukuku gibi sahalar olması, Roma hukukunun opinio prudentium kavramının icmaya kaynak teşkil etmiş olması.”

Anahtar Kelimeler:

The mistakes of Joseph Schacht on Islamic Law as a mystery
2020
Yazar:  
Özet:

He was born on March 15, 1902 in the Upper Silesia region of Germany. In 1920, he began his bachelor's studies in theology at the University of Breslau and specialized in the field of Sami languages. In 1927 he became the youngest professor in Germany until that time in 1929. During the holidays, he travelled to Muslim countries such as Syria, Egypt and Turkey and conducted research in the writings libraries here. For a long time he taught at the Egyptian University, preparing the material of his work on Islamic law. The social scientist observations arising in the West on the development, development and interaction of social institutions are applied to the development of Islamic legal institutions by Schacht, VII and VIII. During centuries, the Islamic institutions have tried to explain the background of the creation alongside the political and social institutions of Rome and Iran with the influence of religions such as Judaism, Christianity, thus claiming that Islamic law was born through the Islamization of pre-Islamic ancient cultures. In Joseph Schact’s work “An Introduction to Islamic Law” we have found good findings about Islamic Law, but we can also see a number of unreasonable claims. These claims may not be noticed at first glance by those who do not carefully read because they give them among their important findings and who do not have sufficient knowledge of the field of Islamic law. It is possible that those claims that are not noticed by anyone who reads are generally accepted. Among the many claims that the Schact is unfounded, the facts we take as the subject of our article are: “The fact that the legal consequences of a fact that falls in accordance with the claims in Islamic law are not mentioned, that there is no integrity at any point of the development of Islamic law, that in much of the Hicri I century Islamic law has not been found in the technical sense and that the law has remained outside the religious sphere as it was in the time of the Prophet, where the sharia’s influence is the weakest; that there are fields such as criminal law, constitutional law and war law, that the concept of opinio prudentium of the Roman law has been the source of it.”

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Universal Journal of Theology

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 108
Universal Journal of Theology