Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE BÜYÜK ÖLÇEKLİ BANKALAR AÇISINDAN MÜNFERİT VE SİSTEMİK RİSKLERİN ANALİZİ
2015
Dergi:  
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Bu çalışma Türkiye’de faaliyet gösteren büyük ölçekli ticari bankaların münferit ve sistemik risklerini analiz etmeyi amaçlamaktadır. 2003-2013 dönemini kapsayan yıllık verilerle doğrusal panel veri analizleri yapılmıştır. Ulaşılan bulgular, sermaye yeterliliği, kaldıraç oranı ve büyüklük gibi değişkenlerin münferit riski açıkladıklarını göstermektedir. Sistemik risk ise, mevduat ve kredilerin toplam aktiflere oranından, faiz dışı gelirlerden, bankaların örgüt yapısından etkilenmektedir. Ayrıca büyüklükle ilişkilendirilen sermaye yeterliliği ve faiz dışı gelirlerin de sistemik risk üzerinde etkili oldukları gözlemlenmiştir. Genel olarak sistemde faaliyet gösteren büyük bankaların münferit risk unsurları ile sistemik risk unsurlarının bazıları ortaktır. Anahtar Kelimeler: Büyük ölçekli bankalar, Münferit risk, Sistemik risk, Panel veri Jel Kodları: C23, G01, G21

Anahtar Kelimeler:

analysis of individual and systemic risks in terms of large-scale banks in turkey
2015
Yazar:  
Özet:

this study aims to analyze the individual and systemic risks of large-scale commercial banks operating in turkey and aims to analyze the annual data analysis of linear panel data with annual data covering the 20032013 period, findings that are reached by the risk of consignment of variables such as capital proficiency leverage rate and magnitude, systemic risk is affected by the organization structure of banks from interest to the total actives of deposits and loans, as well as capital proficiency and interest-free incomes associated with magnitude are observed that they are effective on systemic risk in the public system, some of banks that operate in the risk of the nets of public systems with the risk of the risk of the nets of the nets of the nets of the nets of the nets of public system, which are in public system

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.545
2023 Impact/Etki : 0.191
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi