Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE BİLGİNİN TOPLUMSALLAŞMASINDA ELEKTRONİK YAYINLARIN ROLÜ
2019
Dergi:  
Bilgi ve Belge Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

İnternet ve iletişim teknolojilerinin ilerleme kaydetmesi ile hayatın her ala-nında bilgisayar ve internete duyulan ihtiyaç artmıştır. 1990’lı yıllar itiba-rıyla internetin WWW (World Wide Web) üzerinden yaygın olarak kullanıl-ması, yeni bir yayıncılık türü olan “elektronik Yayıncılık’ı ortaya çıkarmıştır. 1995’in başlarında elektronik yayıncılık, basın ve yayın hayatında önemli bir aşama kaydetmiştir. Böylece internet, bilginin insanlara sunulduğu en önemli araçlardan biri haline gelmiştir. Elektronik yayıncılık eğitimde, tica-rette, bilgi merkezlerinde ve hayatın birçok sosyal aktivitelerinde yeni dü-zenlemeler getirmiştir. İletişim teknolojilerinin her alanda kullanılması so-nucu fertler, kaynakların elektronik biçimine yönelmiştir. Türkiye’de birçok kurum, elektronik kaynak kullanımına öncelik vermiş elektronik kaynak-lardan istifade etmeyi kendilerine hedef olarak seçmiştir. Dergi, gazete ve ansiklopediler elektronik olarak yayınlanmaya başlamış bilginin teknolojik-leşmesi ile elektronik yayınlar hayatın önemli bir değeri haline gelmiştir. Bu çalışmada internetin Türkiye’de kullanılmaya başlandığı 1993’ten günümü-ze Türkiye’de elektronik yayınların üretilme gayesi ve kullanılma gerekçesi, bilginin ulaştırılmasında üstlendiği rol, kimlik ve tesir sahası değerlendi-rilmeye çalışılmıştır. Çalışmada tarihi ve betimleme yöntemi kullanılmış olup, istatistiki verilerle mevcut durum analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Role of Electronic Communications in Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

With the progress of the Internet and communication technologies, the need for computers and internet has increased in every stage of life. In the 1990s, the widespread use of the internet through the WWW (World Wide Web) revealed the "electronic Publishing", a new type of publishing. In the early 1995s, it had a significant stage in the life of electronic publishing, press and broadcasting. The Internet has become one of the most important tools in which information is provided to people. Electronic publishing has brought new levels in education, tica-rette, information centers and many social activities of life. The use of communication technologies in all fields has been directed to the electronic form of the resources. In Turkey, many institutions have given priority to the use of electronic resources; they have chosen to use electronic resources as their goal. Magazines, newspapers and encyclopedias have begun to be published electronically; with the technological development of information, electronic publications have become an important value of life. In this study, the purpose and reason for the use of electronic publications in Turkey since 1993 when the internet began to be used in Turkey, the role, the identity and the field of transmission of information was assessed. The study used the date and method of illustration, and the current situation was analyzed with statistical data.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bilgi ve Belge Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 114
Bilgi ve Belge Araştırmaları