Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Occupational health and safety awareness in wood, wood products and mushroom production sector in Turkey
2020
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orman endüstri sektörü, en fazla iş kazası meydana gelen sektörlerden biridir. Bu çalışmada, Türkiye ağaç, ağaç ürünleri ve mantar imalatı grubunda yer alan işletme çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği konusundaki görüş farklılıkları ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda, Erzincan ilinde toplam 68 işletmeye yüz yüze görüşme esasına dayalı anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Ankette, çalışanların demografik özellikleri ile işletmelerin bazı özellikleri temelinde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda 9 farklı görüş içeren ölçek maddelerine katılım oranlarının belirlenmesinde 5’li likert tipi derecelendirme ölçeği kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, ağaç, ağaç ürünleri ve mantar imalatı sektöründe çalışanların eğitim düzeylerinin düşük olduğu ve orta yaş grubunda yer aldıkları görülmüştür. Diğer yandan sektörde, makine bakım sıklıklarının çok uzun olduğu ve gerekli kişisel koruyucu ekipmanların zamanında sağlanmadığı ve temel iş sağlığı ve güvenliği ilkelerinin uygulanmasında eksiklikler olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte yaş, medeni durum, çalışılan departman, işyerindeki toplam çalışma süresi, uygulanan makine bakım sıklığı, işyeri değişim sıklığı ve iş kazalarına maruz kalma değişkenlerine ilişkin çalışanların iş sağlığı ve güvenliği hususundaki görüşleri arasında istatistiksel düzeyde anlamlı (p<0,05) farklılıklar olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.240
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi