Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
PERAKENDE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM: WATSONS ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç-Çalışmanın amacı, perakende sektörünün gelişimini ve dijitalleşmeyle birlikte ortaya çıkan ve perakendecilikte kullanılan yeni teknolojileri incelemektir. Yöntem-Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden örnek olay tasarımı kullanılmıştır. Örnekleme yöntemi olarak amaçlı örnekleme tekniklerinden tipik durum örneklemesi yöntemi kullanılmıştır. Veriler, Watsons yöneticisi ile yapılan yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşme kullanılarak toplanmıştır. Bulgular-Perakende sektörünün gelişimi ve dijital dönüşüm hakkında firma örneği sunulmuştur. Bununla birlikte, perakende sektöründe kullanılan teknolojilere yönelik uygulama örnekleri ortaya konulmuştur. Çalışma, Watsons firmasının müşteri deneyimini arttırma amacıyla yapay zeka ve robot teknolojisini önemli ölçüde kullandığını göstermiştir. Sonuç-Çalışmanın, örnek olay incelemesiyle, teorik bilgilerin pratikteki uygulamasına yönelik bilgiler sunması nedeniyle özgün bir çalışma olduğu düşünülmektedir. Watsons firmasının kullandığı teknolojik uygulamalarla müşterilerine daha hızlı hizmet ve daha kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunduğu görülmüştür. Ayrıca, Watsons’ın kullanılan teknolojik uygulamalar yardımıyla hem müşterilerinin daha doğru satın alma kararı vermesine hem de müşteri memnuniyetine katkı sağlanmaya çalıştığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Digital Transformation In Retail Industry: The Case Of Watsons
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose-The aim of the study is to explore the development of the retail industry and the new technologies that have emerged with digitalization used in retailing. Methodology-Research model was determined as a qualitative case study design. In the research, typical case sampling method, one of the purposive sampling techniques, was used. The data was collected by semi-structured in-depth interview with company executive. Findings-Company’s development in the retail industry and digital transformation is presented. Study has shown that Watsons uses artificial intelligence and robot technology significantly to enhance customer experience. Conclusion-The study is thought to be an original study as it shows the practices in a case study. It has been seen that Watsons offers faster service and more personalized shopping experience to its customers via technological applications. In addition, it is seen that it is tried to contribute both to customers' more accurate purchasing decisions and their satisfaction levels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 845
PressAcademia Procedia