User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 26
 Downloands 7
Michael Philip Penn. Envisioning Islam: Syriac Christians and the Early Muslim World
2018
Journal:  
Divan: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

İslam’ın, VII. yüzyıldan itibaren Arap Yarımadası’nın kuzeyine ve Kuzey Afrika’ya doğru yayılma göstermesi ve bu süreç içerisinde karşılaştığı, köklü Hristiyan geleneğe sahip milletler ile dinî, kültürel, ekonomik ve sosyal etkileşimi ve iletişimi araştırmacılar tarafından ilgiyle çalışılan ve hâlâ üzerinde yeni tezler üretilen bir konudur. Yakın döneme dek bu ilişkiler üzerine çalışan araştırmacılar Müslümanların ilk ve en açık şekilde ilişkiler kurduğu Hristiyan toplulukları, Grekçe konuşan Doğu Roma Hristiyanları ya da kendilerini Batı Roma’nın mirasçısı olarak gören ve Latince konuşan Akdeniz çevresindeki Hristiyanlar olarak düşünmekteydi. Bu düşüncenin temel sebebi modern araştırmacıların erken dönem Müslüman-Hristiyan karşılaşmalarını Grekçe ya da Latince yazılmış olan ve çoğunluğu reddiyelerden oluşan kaynaklarla sınırlandırarak incelemeleridir. Böylece uzun bir süre erken dönem Müslüman-Hristiyan karşılaşmalarının niteliği ve içeriği bu kaynaklardan aktarıldığı ölçüde şekillendirilmiş ve bu durum günümüz İslam algısını da etkileyen önemli bir faktör haline gelmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Divan: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi

Field :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 303
Cite : 630
2023 Impact : 0.273
Divan: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi