Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Longitudinal ekstensif transvers miyelit: Olgu sunumu
2014
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Longitudinal ekstensif transvers miyelit, merkezi sinir sisteminin spinal kordu etkileyen inflamatuar demiyelinizan hastalığıdır. Nöromiyelitis optika (NMO) sendromunun bir spektrumu olabilir. NMO artmış disabilite ve morbidite ile ilişkili relapslarla giden bir sendromdur. Burada özgeçmişinde bir kez paraparezi ve bir kez de quadriparezi öyküsü olan ve yeni başlayan subakut sol hemiparezi kliniği ile başvuran 61 yaşında kadın hasta sunuldu. Servikal manyetik rezonans görüntüleme tetkikinde tüm servikal segment boyunca uzanan lezyon görüldü. Etiyoloji araştırmasında serum anti-aquaporin 4 antikor pozitifliği saptandı. Bu olgu sunumu ile tüm transvers miyelit hastalarında anti-aquaporin 4 antikor seviyesi ölçümünün önemi vurgulanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Longitudinal extensive transversal miyelite: Olgu sunumu
2014
Yazar:  
Özet:

Longitudinal extensive transversal myelitis is an inflammatory disease that affects the spinal cortex of the central nervous system. Neuromyelitis may be a spectrum of optic syndrome (NMO). NMO is a syndrome that goes with recurrence associated with increased disability and morbidity. Here, a 61-year-old woman with a history of paraparesi and quadriparesi once in her resume was presented, and the subacute left hemiparesi clinic, which was just begun, applied. In the cervical magnetic resonance screening examination, the damage was observed throughout the cervical segment. In the study of etiology, serum anti-aquaporine 4 antibodies were positively identified. With the presentation of this fact, the importance of measuring the anti-aquaporin 4 antibodies level in all transversal myelitis patients is emphasized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.218
2023 Impact/Etki : 0.019
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni