Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Kalça ve Diz Osteoartritli Hastalarda Huzursuz Bacak Sendromunun Yaygınlığı ve Şiddeti
2022
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Huzursuz bacak sendromunun (HBS) prevalansı, şiddeti, ağrı düzeyleri, uyku hijyeni ve yaşam kalitesinin kalça ve diz osteoartriti (OA) arasında farklılık gösterip göstermediğini araştırmak. Gereç ve Yöntem: 2 Ocak 2020 - 2 Haziran 2020 tarihleri arasında 55-75 yaşları arasında diz OA'sı olan 103 ve kalça OA'si olan 98 hasta dahil edilme ve dışlama kriterlerine göre kaydedildi. Ağrı şiddeti için visüel ağrı skalası (VAS), OA şiddeti için Lequesne şiddet indeksi, HBS semptomlarının sıklığı ve şiddeti ve uyku davranışları için Uyku Hijyeni İndeksi ve genel sağlığın değerlendirilmesi için Nottingham Sağlık Profili (NSP) kullanıldı. Bulgular: HBS semptom şiddeti, HBS süresi, VAS genel ve gece, uyku hijyen indeksi ve NSP uyku, enerji ve NSP Bölüm 1 ve Bölüm 2 parametreleri Diz OA'sında kalça OA'ya göre anlamlı olarak daha yüksekti. HBS şiddeti ile HBS süresi,vücut kitle indeksi ve Leq Hip skorları arasında güçlü bir pozitif korelasyon saptandı ancak gece VAS'ı, uyku NSP'si ve fiziksel NSP parametreleri arasında zayıf bir korelasyon tespit edildi. HBS süresi ile uyku NSP'si, Leq diz OA şiddeti ve derecesi arasında güçlü bir pozitif korelasyon saptandı. Sonuç: HBS’li hastaların tedavi ve takibinde hastaların kilo kontrolü ile birlikte kalça ve diz OA tedavisinin de göz önünde bulundurularak takip edilmesinin hastaların yaşam kalitelerinin artırılmasına yardımcı olacağı öngürülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Prevalence and Severity Of The Restless Leg Syndrome In Patients With Hip and Knee Osteoarthritis
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: To investigate Restless legs syndrome (RLS) if the prevalence, severity, pain levels, sleep hygiene and quality of life differs hip and knee osteoarthritis (OA). Material and Method: Between January, 2, 2020- June, 2, 2020, 103 patients with knee OA and 98 with hip OA between 55 and 75 years of age corresponding inclusion and exclusion criteria were recorded. The visual analog scale (VAS) for pain severity, the Lequesne severity index for the severity of OA, the Sleep Hygiene Indes for frequency and severity of RLS symptoms and sleep behaviors, and Nottingham Health Profile (NHP) was used for assessment of overall health. Results: The RLS symptom severity, the RLS duration, VAS general and at night, sleep hygiene index and NHP sleep, energy and NHP Section 1 and Section 2 parameters were significantly higher in the Knee OA than the hip OA. A strongly positive correlation was detected between RLS severity and RLS duration, Body Mass İndex and Leq Hip scores; however, a poor correlation was detected between night VAS, sleep NHP and physical NHP parameters. A strongly positive correlation was detected between RLS duration and sleep NHP, Leq Knee OA severity, and grade. Conclusion: It was concluded that in the treatment and follow-up of RLS, it should be aimed to increase the quality of life of the patients by following the treatment of hip and knee osteoarthritis along with weight control of the patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.263
Atıf : 1.261
2023 Impact/Etki : 0.025
Journal of Contemporary Medicine