Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİNDE ÇOCUKLARIN YAŞADIKLARI VE EBEVEYNLERİNDE TANIK OLDUĞU DUYGU DURUMLARI
2023
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma 6 Şubat’ta Pazarcık ve Elbistan depremlerine maruz kalan çocukların ve ebeveynlerin yaşadıkları durumlar ile çocukların ebeveynlerinde tanık oldukları duygu durumlarını belirlemeyi amaçlamıştır. Nitel araştırma yöntemi ve fenomenolojik desende yürütülen çalışmanın verileri, açık uçlu ve yarı yapılandırılmış sorular ile yüz yüze görüşme yoluyla toplanmıştır. Veriler içerik analizi ile çözümlenmiş, tema, kategori ve kodlar oluşturulmuştur. Çalışma grubu deprem bölgesinden gelip, Bucak Devlet öğrenci yurdunda barınan, 14 ebeveyn ve toplam 29 çocuktan oluşmaktadır. Görüşmeler ebeveynler ile gerçekleştirilmiştir. Sonuçlara göre, ebeveyn ve çocuklar sarsıntılar sırasında ve sonrasında travmatik deneyimler yaşamıştır. Sarsıntılar sırasında ve sonrasında yıkıntılar ve insanların kaotik hallerini görmüşlerdir. Ayrıca ebeveynlerinin paniklemek, ağlamak, çığlık atmak, korkmak, donakalmak gibi duygu durumlarına tanık olmuş ve benzer tepkiler vermiştir. Ebeveynlerin izlediği deprem bölgesi haberleri ve görüntülerini çocuklar da görmüş, deprem ile ilgili tüm konuşmalarına tanık olmuşlardır. Çocuklarda görülen duygu ve davranış değişikliklerinden bazıları, deprem korkusu, ölüm korkusu, evine dönmek istememek, uyuyamamak, öfke patlamaları, tahammülsüzlük depremi sorgulamak, anneden ayrılmamaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Emotional Status That Children Experienced In The Kahramanmaras Earthquake Of 6 February and They Watched By Their Parents
2023
Yazar:  
Özet:

This research aimed to determine the situations experienced by the children and their parents who were exposed to the Pazarcık and Elbistan earthquakes on February 6, and the emotional states that the children witnessed in their parents. The data of the study, which was conducted in qualitative research method and phenomenological design, were collected through face-to-face interviews with open-ended and semi-structured questions. The data were analyzed by content analysis, themes, categories and codes were created. The study group consists of 14 parents and 29 children in total, who came from the earthquake region and lived in the Bucak State student dormitory. Interviews were held with parents. According to the results, parents and children had traumatic experiences during and after the concussions. They saw the ruins and the chaotic state of people during and after the tremors. She also witnessed her parents' emotional states such as panicking, crying, screaming, being afraid, and freezing, and gave similar reactions. Children also saw the earthquake zone news and images watched by their parents, and witnessed all their conversations about the earthquake. Some of the emotional and behavioral changes seen in children are the fear of earthquakes, fear of death, not wanting to go home, not being able to sleep, outbursts of anger, intolerance, questioning the earthquake, and not leaving the mother. .

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.133
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi