Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 28
 İndirme 5
GÖRÜNTÜ İŞLEMEDE NESNE KOORDİNAT ÖZELLİKLERİNİ KULLANARAK BAKLİYAT SAYMA İŞLEMİNE BİR YAKLAŞIM
2020
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nesne sayma, gıda, medikal, endüstri ve günlük yaşamda farklı görevler için kullanılan bir süreçtir. Bu çalışmada, nesne sayma işleminin gerçekleştirilebilmesi için görüntü işleme tabanlı sistemler incelenmiş ve uygulamalar yapılmıştır. Uygulamalar için nesnelerin bir silo üzerinden akarak serici üzerinden eğimli bir şekilde ilerleyebileceği bir deney düzeneği tasarlanmıştır. Nesnelerin akışını gözlemleyebilecek endüstriyel bir kamera ve lens sistemi kullanılmıştır. Nesnelerin akışını izleyebilmek için sadece arka aydınlatma kullanılmıştır. Nesnelerin akış hızı ve nesnelerin serici çıkışı akabileceği eğim açısı değiştirilebilmektedir. Endüstriyel kamerada fps, piksel frekansı, pozlama süresi, görüntünün çözünürlüğü, ilgilenen alan seçimi, renkli ve renksiz görüntü alımı, görüntüdeki piksellerin kaç bit ile örnekleneceği kullanıcı tarafından seçilebilmektedir. Algoritma tasarımı için Python yazılımı ve OpenCV kütüphanesi kullanılmıştır. Nesne sayımı için 100 adet nohut tanesi belirlenmiş ve belirli bir süre kameradan video kaydı elde edilmiştir. Video üzerinde arka plan çıkarma işlemi uygulanarak sadece nesnelerin beyaz renk olarak görülebileceği ikinci bir video elde edilmiştir. Binary formata dönüştürülen videoda nesne çevresi sınırlayıcı en küçük dikdörtgen koordinat değerleri ve nesne ağırlık merkezi koordinat değerleri elde edilmiştir. Video görüntüsü üzerinde sabit tek ve çift sanal çizgiler çekilerek sayma işleminin gerçekleştirileceği metotlar geliştirilmiştir. Koordinat değerlerinin ve sanal çizgilerin sayma işlemi için kullanılmasında ortaya çıkan avantaj ve dezavantajlar bu çalışma sonucunda tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A view of how to use the coordination characteristics of the accounting process
2020
Yazar:  
Özet:

Object counting is a process used for different tasks in food, medical, industrial and daily life. In this study, images-based systems have been studied and implemented in order to carry out the process of object counting. A experimental arrangement for applications is designed in which objects can flow through a silos and move over a serier in a curved way. An industrial camera and lens system has been used to monitor the flow of objects. Only backlight was used to monitor the flow of objects. The curve angle in which the flow speed of objects and the serial output of objects can flow can be changed. In the industrial camera, the fps, the pixel frequency, the exposure time, the image’s resolution, the choice of the area concerned, the colour and colorless image capture, the number of bits of the pixels in the image can be selected by the user. Python software and OpenCV library are used for algorithm design. For the counting of the object, one of the 100 notes has been determined and video recordings have been obtained from the camera for a certain time. By applying the background drawing process on the video, a second video was obtained where only objects could be seen as white. In the video converted to binary format, the smallest rectangular coordinate values and the object weight center coordinate values are obtained. The methods that will be carried out by drawing fixed single and double virtual lines on the video image have been developed. The advantages and disadvantages of the use of coordinate values and virtual lines for the process of counting have been discussed in this study.

Anahtar Kelimeler:

An Approach To Counting Legumes Using Coordinate Features In Image Processing
2020
Yazar:  
Özet:

: Object counting is a process used for different tasks in food, medical, industry and daily life. In this study, image processing-based systems have been examined and applications have been made to perform the object counting process. For the applications, an experimental setup has been designed in which the objects can flow over a silo and proceed in an inclined manner over the spreader. An industrial camera and lens system that can observe the flow of objects were used. Only backlighting was used to monitor the flow of objects. The flow rate of objects and the angle of inclination through which objects can flow out of the spreader can be changed. In the industrial camera, fps, pixel frequency, exposure time, image resolution, area of interest selection, color and mono image acquisition, how many bits the pixels in the image will be sampled can be selected by the user. Python software and OpenCV library were used for algorithm design. For the object counting, 100 chickpea seeds were determined and the video was recorded from the camera for a certain period of time. By applying a background subtraction process on the video, a second video was obtained in which only the objects can be seen as white. The smallest rectangular coordinate values bounding the object and the object centroid coordinate values were obtained in the video converted into binary format. Methods have been developed for counting by drawing single and double virtual lines in the video. The advantages and disadvantages of using coordinate values and virtual lines for counting have been discussed as a result of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi