Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 6
İslami Bankacılık Uygulamalarının İş Ortamı Üzerine Etkileri: İran Örneği
2019
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, İslami bankacılık sözleşmelerinin İran'da-ki iş ortamı üzerindeki etkisini araştırmaktır. Modeldeki değişkenle-re ait verilere ait bilgi toplamak için İran merkez bankası ve Dünya Bankası web sitesinden yararlanılmıştır. Model tahmini için Gecikme-si Dağıtılmış Otoregresif Model ARDL yaklaşımı kullanılarak 1999-2017 dönemine ait verilerden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, Karz-ı Hasen Sözleşmeleri, Değişim sözleşmeleri ve Ortaklık kredileri hem kısa hem de uzun vadede iş ortamı üzerinde olumlu ve önemli bir etkide bulunmaktadır. Ayrıca, İnsani Gelişme Endeksi ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar DYY hem kısa hem de uzun vadede iş ortamını olumlu yönde etkilemektedir. Yine kısa ve uzun vadede ülkedeki iş ortamı üzerinde enflasyonun olumsuz etkileri de tespit edilmiştir. Hata düzeltme modeli tahminine dayanarak, bağımlı değişkenin kısa vadeli dengesizlikleri %54 oranında azaltmakta ve uzun vadeli dengeye doğru ilerletmektedir

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Islamic Banking Applications on the Business Environment: Iran's Example
2019
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to explore the impact of Islamic banking contracts on the business environment in Iran. The information on the data related to the variable in the model has been used by the Iranian Central Bank and the World Bank website to collect. For the model forecast, the Data for the period 1999-2017 was used using the Distributed Otoregressive Model (ARDL) approach. According to the research findings, Karz-i Hasen contracts, exchange contracts and partnership loans have a positive and significant impact on both the short and long-term business environment. In addition, the Human Development Index and Direct Foreign Investments (DYY) have a positive impact on both the short and long-term business environment. In the short and long term, the negative effects of inflation on the work environment in the country have also been detected. Based on the error correction model forecast, the short-term imbalances of the dependent variable are reduced by 54% and progressed towards the long-term balance.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Islamic Banking Practices On The Business Environment: The Iran Case
2019
Yazar:  
Özet:

The main aim of this study is to investigate the effect of Islamic banking contracts on the business environment in Iran. In order to collect data and information about the variables in the model, Iranian Central Bank and World Bank website were used in this study. The Auto Regression Distributed Lag ARDL approach was used to estimate the model between 1999-2017. According to the research findings, Qardhul Hasan contracts, Exchange contracts and partnership contracts have positive and significant impact on business environment in both short and long term. In addition, the Human Development Index and Foreign Direct Investment FDI have a positive impact on business environment in both short-term and long-term. The negative impact of inflation has been determined in the short and long term business environment in the country. Based on the estimation of the Error Correction Model ECM , the short-term imbalances of the dependent variable decrease by 54% and move towards long-term equilibrium

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.458
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi