Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Maksillofasiyal kırık olgularının değerlendirilmesi: Retrospektif bir çalışma
2019
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Bu çalışmanın amacı kırıkların; yaş, cinsiyet, yaralanma mekanizması ve kırıkların anatomik lokasyonu ile ilişkilerinin karakterize edilmesidir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Maksilla veya mandibula kırığı tanısı ile Temmuz 2013-Haziran 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'na başvuran ve tedavi edilen 79 hasta çalışmamıza dahil edildi. Yaş, cinsiyet, etiyoloji, zaman dağılımı, kırık yeri ve tedavi protokolleri ile ilgili veriler toplandı ve değerlendirildi. BULGULAR: Bu çalışmaya 101 kırığı olan toplam 79 hasta dahil edildi. Sonuçlar, yaşları 7 ile 65 arasında değişen ve yaş ortalaması 31,36 ± 13,07 olan 58 (%73,4) erkek ve 21 (%26,6) kadından elde edildi. Trafik kazaları (%30,4) travma etiyolojisinin en önemli nedeniydi ve bunu darp (%27,8) ve düşmeler (%17,7) izlemekteydi. En sık kırılan anatomik bölgeler angulus (%34,6) ve parasimfiz bölgeler (%17,8) idi. TARTIŞMA ve SONUÇ: Maksillofasiyal kırıklar çeşitli yüz travmalarından kaynaklanmaktadır. Trafik kazası ve darp, bu kırıklar için en yaygın etiyolojik faktörlerdir. Toplumdaki düşmeleri, trafik kazalarını ve saldırganlığı azaltmak için önleyici eylemlerin daha iyi anlaşılması, insanların yaşam kalitesi açısından yararlı olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of Maxillophasial Broken Facts: A Retrospective Study
2019
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to characterize the relationship between the breaks; age, gender, mechanism of injury and the anatomical location of the breaks. Methods and Requirements: With the diagnosis of maxilla or mandibula fractures between July 2013-June 2018 the Kocaeli University Faculty of Dental Medicine Applicated and treated 79 patients were included in our study. Data related to age, gender, etiology, time distribution, broken location and treatment protocols were collected and evaluated. A total of 79 patients with 101 breaks were included in this study. The results were obtained from 58 (73.4%) men and 21 (26.6%) women with ages ranging from 7 to 65 and an average age of 31.36 ± 13.07. Traffic accidents (30.4%) were the main cause of trauma etiology, and it was followed by shocks (27.8%) and falls (17.7%. The most commonly broken anatomical areas were angulus (34.6%) and parasymphic areas (17.8%) PROTECTION and RESULTS: Maxillophasial fractures are caused by various facial trauma. Traffic accidents and crashes are the most common etiological factors for these fractures. A better understanding of preventive actions to reduce falls in society, traffic accidents and aggression can be beneficial for people’s quality of life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 87
2023 Impact/Etki : 0.014
7tepe Klinik