Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
CARYL PHILLIPS'İN THE FINAL PASSAGE VE BEKİR YILDIZ'IN TÜRKLER ALMANYA'DA ROMANLARINDA EKONOMİ GÖÇMENLERİNİN YOLCULUKLARI
2021
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Caryl Phillips’in The Final Passage (1985) adlı romanı, 1958’de St.Kitts’den Britanya’ya göç eden Karayipli karakterleri anlatır ve Bekir Yıldız’ın Türkler Almanya’da (1966) romanı ise 1960’ların başlarında Almanya’ya yönelen ilk dalga Türk misafir işçi hareketliliğindeki karakterleri betimler. Phillips’in ve Yıldız’ın romanlarında tamamen farklı hayat tarzları, mutfakları, gelenekleri, adetleri, bitki örtüsü, hayvanları, iklimi ve tarihi olan iki farklı kültürden ve iki farklı ülkeden gelen bireyleri yansıtmalarına iki roman arasında pek çok paralellik bulunmaktadır. Çünkü hem 1940’ların sonlarında St.Kitts and Nevis dahil tüm Karayip adaları ülkelerinden Britanya’ya başlayan göçün hem de 1960’ların başında Türkiye’den (Federal) Almanya’ya başlayan misafir işçi istihdamının tarzları, dinamikleri ile itme ve çekme sebepleri göç edilen ülkelerde çekilen zorluklara rağmen kısa zamanda bu hareketliliği zincirleme göçe dönüştüren ekonomik sebeplere dayanmakta idi. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı ‘ekonomi göçü’ bakış açısıyla Karayiplilerin ve Türklerin hareketliliklerinin metinsel ve karşılaştırmalı analizini yapmak ve gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere göçün sömürgecilik bağı olsa da olmasa da fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak çok zor, yıpratıcı ve yorucu olduğunu göstermektir. Gönderen ülkeler arasındaki farklılıklara rağmen, bir başka ülkede yaşamanın ve çalışmanın dünyanın farklı yerlerinden gelen ‘ekonomi göçmenlerinin’ çoğu için iş, barınak, yiyecek ve saygı temel ihtiyaçlarının yanı sıra azim, dayanıklılık, esneklik ve uyum becerilerini de gerektirdiği sonucuna varılır.

Anahtar Kelimeler:

CARYL PHILLIPS'İN THE FINAL PASSAGE VE BEKİR YILDIZ'IN TÜRKLER ALMANYA'DA ROMANLARINDA EKONOMİ GÖÇMENLERİNİN YOLCULUKLARI
2021
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Caryl Phillips's novel, The Final Passage (1985) tells the Caribbean characters who migrated from St. Kitts to Britain in 1958 and Bekir Star's novel Turks in Germany (1966) tells the characters in the Turkish guest workers' mobility in the early 1960s. Phillips and the Star's novels have many parallels between the two novels that reflect individuals from two different cultures and two different countries, with completely different lifestyle, cuisine, traditions, traditions, plant cover, animals, climate and history. At the end of the 1940s St. Migration from all the Caribbean countries including Kitts and Nevis began to Britain and the guest workers’ employment styles, dynamics and causes of pushing and pulling, which began in the early 1960s from Turkey (Federal) to Germany, despite the difficulties brought in the countries that migrated, were shortly based on economic reasons that transformed this mobility into a chain of migration. Therefore, the aim of this study is to make a text and comparative analysis of the mobilities of the Caribbean and the Turks from the “economic migration” perspective and to show that migration from developing countries to developed countries is physically, emotionally and mentally very difficult, devastating and tired. Despite the differences between the sending countries, the conclusion is that living and working in another country requires for most ‘economic migrants’ from different parts of the world the basic needs of business, accommodation, food and respect as well as determination, resilience, flexibility and adaptation skills.

Anahtar Kelimeler:

Passages Of Economic Migrants In Caryl Phillips’ The Final Passage and Turkler Almanya’da By Bekir Yildiz
2021
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Caryl Phillips’ The Final Passage (1985) is about the Caribbean characters from St.Kitts who immigrated to Britain in 1958 and Bekir Yıldız’s Türkler Almanya’da (1966) depicts the characters who went to Germany in the early 1960s in the first wave of the move of the Turkish guest workers. Although Phillips’ and Yıldız’s novels reflect the lives of individuals from two different cultures and two different countries who had totally different life styles, cuisine, traditions, rituals, flora, fauna, climate and history, there are many parallelisms between the novels. Because the patterns, dynamics, push and pull factors of immigration of people from all the Caribbean countries including St.Kitts and Nevis to Britain which began in the late 1940s and recruitment of guest workers from Turkey to (Federal) Germany which started in the early 1960s were based on economic reasons which turned these passages into a chain migration soon despite the hardships suffered in the host countries. So, the aim of this study is to make a textual and comparative analysis of the flow of the Caribbean people and Turkish people from the standpoint of the ‘economic immigration’ and show that the migration from developing to developed countries was physically, emotionally and mentally demanding, excruciating and challenging whether there was a colonial bond or not. The study concludes that in spite of the differences between the sending countries, living and working in another country for all the ‘economic migrants’ from different parts of the world required perseverance, endurance, flexibility and adaptive skills on the part of the guest workers and immigrants in addition to basic needs of work, shelter, food and respect.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








DTCF Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.749
Atıf : 5.141
DTCF Dergisi