Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Macroeconomic determinants of stock market volatility: Evidence from post socialist countries
2022
Dergi:  
Journal of Eastern European and Central Asian Research
Yazar:  
Özet:

This paper aims to estimate macroeconomic determinants of stock market volatility (SMV) for post-socialist countries using unbalanced panel data from 1995 to 2020. We evaluated the impacts of the stock market and macroeconomic determinants on SMV using the Feasible Generalized Least Squares (FGLS) model based on the data of selected eleven post-socialist countries in terms of two consecutive years. The findings reveal that economic freedom has a strong and good impact at any time; however, although the previous year's turnover ratio (TOR) had a positive impact, it has an unfavorable impact on SMV in the current year. Furthermore, the year's inflation rate, level of corruption, economic growth rate, and stock market value have all shown a negative impact. The study's findings serve as a useful reference for stock market practitioners and policymakers in these nations in making decisions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Eastern European and Central Asian Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 99
2023 Impact/Etki : 0.049
Journal of Eastern European and Central Asian Research