Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Turizm ve Dijitalleşme Konulu Araştırmaların Bilimsel Haritalama Tekniği ile Bibliyometrik Analizi
2023
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel ölçekte yaşanan dijitalleşme tüm sektörleri etkilediği gibi turizm sektörünü de etkilemiştir. Buna bağlı olarak günümüzde turizm ve dijitalleşme konusu bilimsel literatürde ilgi çekici hale gelmeye başlamıştır. Bununla birlikte turizm ve dijitalleşme ilişkisinin hangi bağlamda ele alındığını anlamaya yönelik çalışmalar sınırlıdır. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı, Web of Science (WoS) veri tabanında yer alan turizm ve dijitalleşme konulu makalelerin kronolojisi, mevcut durumu ve güncel eğilimlerin belirlenmesidir. WoS veri tabanında (“tourism” and “digitalization”) anahtar kelimesi ile tarama yapılmış ve 143 makaleye ulaşılmıştır. Makaleler VOSviewer yazılımı kullanılarak analiz edilmiştir. Yayınların ülkelere göre dağılımı ise Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kullanılarak haritalanmıştır. Analiz sonucunda makalelerin Dijital Gerçeklik Teknolojileri, Turizm Modeli ve Stratejileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, COVID 19, Turizmde Yönetim ve Turizmde Sosyal Medya olmak üzere altı kümede yoğunlaştığı görülmüştür. Buna ek olarak 2015 yılından itibaren konuyla ilgili yayın sayısının arttığı tespit edilmiştir. Ayrıca yayınların ülkelere göre dağılımları incelendiğinde de konuyla ilgili makalelerin Avrupa ülkeleri olmak üzere sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş ülkelerde yoğunlaştığı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric analysis with scientific maping technique of tourism and digitalization research
2023
Yazar:  
Özet:

Global digitalization has affected the tourism sector as well as all sectors. As a result, today the topic of tourism and digitalization has begun to become interesting in scientific literature. However, studies aimed at understanding in which context the relationship between tourism and digitalization is addressed are limited. Therefore, the purpose of this study is to identify the chronology, current status and current trends of tourism and digitization articles in the Web of Science (WoS) database. The WoS database has been scanned with the keyword "tourism" and "digitalization" and has reached 143 articles. Articles have been analyzed using the VOSviewer software. The distribution of the publications according to countries is maped using the Geographic Information Systems (CBS). The analysis found that the articles were concentrated in six categories, including Digital Reality Technologies, Tourism Models and Strategies, Information and Communication Technologies, COVID 19, Management in Tourism and Social Media in Tourism. In addition, the number of publications on the subject has increased since 2015. In addition, when the publications are distributed by countries, it is also found that the articles on the subject are focused on socio-economically developed countries, including European countries.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 3.942
2023 Impact/Etki : 0.645
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi