Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
AQUEOUS EXTRACT OF BALINESE PURPLE SWEET POTATO (IPOMOEA BATATAS L.) PREVENTS OXIDATIVE STRESS AND DECREASES BLOOD INTERLEUKIN-1 IN HYPERCHOLESTEROLEMIC RABBITS
2015
Dergi:  
Bali Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Background: Hypercholesterolemia can cause oxidative stress, endothelial dysfunction and atherosclerosis. Anthocyanin can prevent oxidative stress,  it will  decrease the  inflammation by decreasing the pro-inflammatory cytokine in animal models. Purple sweet potato in Bali has been proven of having high anthocyanins content. The aim of these study was to prove the ability of aqueous extract of Balinese purple sweet potato (Ipomoea batatas L.) in decreasing  the blood interleukin-1 level in hypercholesterolemic rabbits. Methods: Subjects of this study were 18 male adult rabbits divided into 3 groups with randomized post-test only control group design. Group 1 rabbits were given standard diet as a control group. Group 2  rabbits were given high cholesterol diet. Group 3 rabbits were given aqueous extract of Balinese purple sweet potato 4 ml/Kg.BW/day and high cholesterol diet. After 60 days of treatment, the blood level of total cholesterol, MDA and interleukin-1 were measured as post test examination. The data were analysed by using anova. Results: The results showed significant increases of blood total cholesterol, MDA, and interleukin-1 in group 2 (p<0.05). In group 3 the increases of blood total cholesterol and MDA levels were sligthly lower than the group 2 (p<0.05). Group 3 also showed significantly lower of blood interleukin-1 levels than those in group 2 (p<0.05). Conclusion: From this finding, it can be concluded that aqueous extract of Balinese purple sweet potato can decrease oxidative stress and decrease the level of interleukin-1 in hypercholesterolemic rabbits.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bali Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.666
Atıf : 95
2023 Impact/Etki : 0.003
Bali Medical Journal