Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 2
EMG SİNYALLERİ İÇİN HİBRİD ÖZNİTELİK ÇIKARMA YÖNTEMİ GELİŞTİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

   Bu çalışmada EMG sinyalleri kullanılarak 14 farklı parmak hareketi önerilen yeni bir öznitelik çıkarma yöntemiyle sınıflandırılmıştır. EMG sinyallerinden parmak hareketlerinin tespiti / sınıflandırılması, ön işleme, özellik çıkarma ve sınıflandırma adımlarını içeren 3 ana adımdan oluşur. EMG sinyallerinin sınıflandırılmasında, sınıflandırıcının performansı doğrudan öznitelik çıkarma yöntemine bağlıdır. Bu sebeple öznitelik çıkarma yöntemi uygun bir biçimde seçilmelidir. Literatürde zaman, histogram ve frekans tabanlı birçok öznitelik çıkarma yöntemi vardır. Ancak bu yöntemler yüksek zaman karmaşıklığı, çok fazla işleme ihtiyaç duyma, fazla sayıda kontrol parametresi bulundurma, vb. birçok dezavantaja sahiptir. Bu çalışmada EMG sinyallerinden çeşitli parmak hareketlerinin sınıflandırılması amacıyla sayılan dezavantajları ortadan kaldırmak için yeni bir öznitelik çıkarma yöntemi sunulmuştur. Bu yöntem iki zaman tabanlı öznitelik çıkarma yönteminin hibritleştirilmesiyle elde edilmiştir. 10 kat çapraz doğrulamayla elde edilen deneysel sonuçlarına göre, önerilen yöntemin %97,48 doğruluk oranıyla bu çalışmada kullanılan diğer 9 öznitelik çıkarma yöntemlerinden daha iyi olduğu deneysel olarak gösterilmiştir. Deneysel sonuçlar istatistiksel yöntemlerle desteklenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Improvement Of The Hybrid Feature Extraction Method For Emg Signals
2019
Yazar:  
Özet:

   This study aims to discuss classification of 14 different finger movements from EMG signals by using new feature extraction technique. The detection/classification of finger movements consists of 3 main steps including, preprocessing, feature extraction and classification steps. In classification of EMG signals, the performance of the classifier directly depends on feature extraction methods, including, time, histogram and frequency-based methods. However, these feature extraction methods have several drawbacks including, high time complexity, high computation demand, user supplied parameters, etc. In this paper, a new feature extraction method has been proposed for the classification of finger movements from EMG signals to overcome these problems. The proposed method based on hybridization of 2-time domain feature extraction techniques. The use of this method resulted in an accuracy of 97.48% after 10-fold-cross-validation. The experimental results supported with statistical analysis show that proposed method is better than 9 feature extraction methods investigated in this paper

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 723
Atıf : 738
2023 Impact/Etki : 0.135
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi