Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Türkiye’de Evde Çalışma: SWOT Analizi ile Durum Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı, Türkiye’deki evde çalışma pratiğinin, sahip olduğu güçlü ve zayıf yönler ve karşılaştığı/karşılaşabileceği fırsatlar ve tehditler hakkında farkındalık yaratarak, ilgili alanda yeni düzenlemeler ve stratejiler geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Tasarım/Yöntem: Araştırmada, evde çalışmanın mevcut durumu SWOT Analizi ile yöntemi aracılıyla incelenmiş ve bir tablo yardımıyla bulgular sunulmuştur. Bulgular: Analizler sonucunda zayıf yönler ve tehditlerin, güçlü yönler ve fırsatlara nazaran daha çok olduğunu Türkiye’de evde çalışma kavramsal ve durumsal açıdan doğru analiz edilmediği ve uygulanamadığı sonucuna ulaşılmıştır. Sınırlılıklar: Çalışma, Türkiye’de yaklaşık son yirmi yıldır yasal olarak düzenlenen ve uygulanan evde çalışma ve evden çalışanlara ilişkin durum değerlendirmesini kapsamaktadır. Özgünlük/Değer: Evde çalışma kavramı, daha ziyade çalışma ilişkileri alanında incelenirken SWOT Analizi daha ziyade işletme yönetimi alanında kullanılan bir analiz aracı olarak bilinmektedir. Bu çalışma, evde çalışmanın daha net ve doğru anlaşılmasına katkı sağlayabilecek analiz sonuçlarını SWOT Analizi yöntemiyle araştırmaktadır. Bu merkezde, hem iki farklı disiplin içinde yer alan, evde çalışma ve SWOT Analizi kavramlarının aynı çalışma içinde kullanılması hem de evde çalışma pratiğine katkı sağlayan sonuçlara ulaşması araştırmanın özgün değerini oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Working at Home in Turkey: The Situation Assessment with SWOT Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to contribute to the development of new regulations and strategies in the relevant field by raising awareness of the strengths and weaknesses of the practice of working at home in Turkey and the opportunities and threats it may encounter. Design/Method: In the study, the current state of work at home was studied through the method with SWOT Analysis and the findings were presented with the help of a table. The findings: The results of the analyses have come to the conclusion that weaknesses and threats are more than strongnesses and opportunities; that work at home in Turkey is not analysed and not implemented in a conceptual and circumstantial perspective. Restrictions: The study covers the state assessment of work at home and home workers in Turkey, which has been legally organized and applied for the last twenty years. Originality/Value: The concept of work at home is studied rather in the field of work relations; SWOT Analysis is known as an analysis tool used rather in the field of business management. This study explores analytical results that can contribute to a clearer and more accurate understanding of work at home using the SWOT Analysis method. In this center, both within two different disciplines, the use of homework and SWOT analysis concepts in the same study and achieving results that contribute to homework practice is the original value of the research.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 2.149
2023 Impact/Etki : 0.622
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)