Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 9
Üniversitelerde Verilen Girişimcilik Eğitiminin Kalitesinin Girişimcilik Niyeti Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Gençlik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üniversitelerde verilen girişimcilik eğitimleri sayesinde kendi işlerini kuran girişimcilerin sayısında artış gözlenmektedir. Bu durum hem istihdam açısından hem de ekonomiye katkı açısından önemlidir. Öğrencilerde girişimcilik niyetinin oluşması ve girişimcilik alanında faaliyetler gösterebilmeleri için verilen eğitimin içeriği bu açıdan çok önemlidir. Aynı zaman da girişimciliğin avantajlı ve dezavantajlı yönleriyle, bireylerin niyetlerini farklı yönlerden etkilediği kabul edilebilmektedir. Önemli olan girişimcilikde yaşanabilecek dezavantajlı durumların nasıl yönetilebileceği konusunda gençlerde farkındalık oluşturabilmektir. Çalışmanın amacı kapsamında üniversitelerde eğitim gören gençlere girişimcilik eğitimi verilmesi durumunda hem verilen eğitimin kalitesi hem de eğitimin öğrencilere etkisi incelenmektedir. Araştırmanın amacı kapsamında 650 üniversite öğrencisinden anketler toplanmıştır. Verilerin analiz edilmesin de SPSS 25 ve AMOS programları kullanılmıştır. Öncelikle faktör analizi ve güvenirlilik analizi yapılmış, bu analizlerden sonra sırasıyla korelasyon, regresyon analizi ve aracı değişken etkisinin analizi için de sobel testi yapılmıştır. Araştırma sonucunda hem girişimcilik eğitiminin hem de girişimcilik avantajlarının, gençlerin girişimcilik niyetlerini olumlu yönde etkilediği açıklanabilmektedir. Girişimciliğin dezavantajlı yönlerinin gençlerde olumsuz bir düşünce oluşturduğu ve girişimcilik niyetlerini ortadan kaldırdığı sonucuna varılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Entrepreneurship Education Quality On Entrepreneurial Intention
2021
Yazar:  
Özet:

This study examines the quality and impact of entrepreneurship education provided to university students. Over the years, the number of young entrepreneurs starting their own businesses has increased as a result of this education, which has in turn had a positive impact on employment and economic growth. The advantages and disadvantages offered by starting one’s own business affect each individual’s intentions in different ways. This study has found that both entrepreneurship education and entrepreneurship advantages positively affect young people’s intentions to start their own businesses. The study further found that the negative aspects of entrepreneurship instill negative imagine in young people’s minds and decease their intentions to start their own businesses. During the study’s implementation, questionnaires were collected from 650 university students. SPSS 25 and AMOS were used to analyze the data. A factor analysis and reliability analysis were initially performed after which a correlation analysis was conducted to examine the relationships between variables. While testing hypotheses, we performed a regression analysis and sobel test to measure the mediating variable’s effect.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gençlik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 618
2023 Impact/Etki : 0.256
Gençlik Araştırmaları Dergisi