Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
Ticari ve Lokal Kefir Danelerinden Elde Edilen Kefirlerin Biyoaktivitelerinin Karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fermente süt ürünlerinden kefir özellikle son yıllarda sağlık üzerindeki etkileri nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Geleneksel yöntemle hazırlanan kefirde kullanılan danelerin mikrobiyolojik içerikleri, elde edildikleri bölge ile oldukça ilişkilidir ve üretilen kefirin özelliklerini doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla kullanılan danelerin biyoaktivitelerinin incelenmesi önem teşkil etmektedir. Bu çalışmada Antalya, Türkiye bölgesinden lokal bir dane ve ticari dane ile fermente edilen keçi ve inek sütleri kefirlerinin biyoaktivitelerinin karşılaştırmalı analizi yapılmıştır. Bu amaçla, kefir örneklerinin mikrobiyolojik analizleri, antibakteriyel, antioksidan aktivite analizleri, toplam fenolik madde ve toplam flavonoid miktar tayinleri yapılmıştır. Elde ettiğimiz sonuçlar lokal dane ile elde edilen kefirlerin antioksidan ve antibakteriyel aktivitelerinin ticari dane ile üretilenlere oldukça yakın olduğu ve aynı zamanda fenolik madde ve flavonoid açısından tüketicilerin güvenle kullanabilecekleri bir alternatif olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Compare the bioactivities of the kefirs obtained from commercial and local kefir dancers
2020
Yazar:  
Özet:

Kefir from fermented dairy products is often preferred especially in recent years due to its health effects. The microbiological content of the kefir used in the traditional method is very related to the area they obtain and directly affects the properties of the produced kefir. Therefore, it is important to study the bioactivity of the dancers used. In this study, a comparative analysis of the bioactivities of goat and cow’s milk kefir fermented with a local danc and commercial danc from the region of Antalya, Turkey was made. For this purpose, microbiological analyses of kefir samples, antibacterial, antioxidant activity analyses, the total phenolic substance and the total amount of flavonoids have been determined. The results we obtain show that the antioxidant and antibacterial activities of the kefir obtained by local dancers are quite close to those produced by commercial dancers, and that it is also an alternative that consumers can safely use in terms of phenolic substances and flavonoids.

Anahtar Kelimeler:

Bioactivity Comparison Of Kefirs Obtained From Commercial and Local Kefir Grains
2020
Yazar:  
Özet:

For recent years fermented milk products, especially kefir, are highly preferred food product due to their positive and therapeutic effects on health. Microbial composition of the kefir grains directly related with the region they are obtained and affect properties of kefir straightforwardly in traditional fermentation method. Therefore, bioactivity investigation of kefir grains used in fermentation process has great importance. In this study, comparative bioactivity analysis of cow milk and goat milk kefirs fermented with one local grain obtained from Antalya, Turkey and one commercial grain are demonstrated. For this purpose, microbiological analysis, antibacterial and antioxidant activity analysis, total phenolic and total flavonoid compound measurements of kefir samples were done. Our results concluded that, antibacterial and antioxidant activity of kefirs fermented with local grain are almost similar to those fermented with commercial grain and local grain kefirs can be a valuable and safe alternative for consumers due to its phenolic compound and flavonoid content.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.789
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi