Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 192
 İndirme 44
KADININ KURMACA EDEBİYATTA İKİNCİL STATÜDE KALMASI ÜZERİNE BİR DENEME (VİRGİNİA WOOLF – KENDİNE AİT BİR ODA ESERİ ÖRNEĞİ)
2018
Dergi:  
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu yazı kadınların, özelde kurmaca edebiyat genelde edebiyat sanatında arka planda kalmasının nedenlerini Virginia Woolf'un Kendine Ait Bir Oda adlı kitabının yardımıyla açıklama denemesidir. Virginia Woolf, modernist ve feminist bir yazar olarak Cambridge Üniversitesi'ne ve Oxford Üniversitesi'ne Kadın ve Kurmaca Edebiyat hakkında konuşma yapması için çağırılmıştır. Kendine Ait Bir Oda kitabı bu konuşmalar üzerine yazılmıştır.  Öncelikle Virginia Woolf’un hayatından, Virginia Woolf'un feminizm anlayışından ve kadının kurmaca edebiyatta geri planda kalmasını anlattığı “Kendine Ait Bir Oda” kitabından hareketle, kadın yazarlardan neden bir Shakespeare çıkmadığı sorusuna yanıt aranmış; daha sonra kadının toplumda bastırılması, ikincil statüye indirgenmesinin nedenleri irdelenmiştir. Nedenler arasında ve toplamında erkeklerin kendilerini yüceltme isteği ve kadınları kullanarak bu isteklerini gerçekleştirdikleri türü saptamalarla belirginleşen erkek egemen dünyanın bütün ağırlığının olduğu saptanmıştır.  Virginia Woolf’e göre kadınların özgürce, kimsenin dayatması altında kalmadan yazabilmesi için başlangıçta gerekenler, kitabın da adını aldığı ve kadının özgür, özerk dünyasını sembolize eden kendilerine ait bir odalarının ve ekonomik bağımsızlıklarını temsil eden bir miktar paralarının olmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

An Essay On The Secondary Status Of Women İn Fi̇cti̇onal Li̇terature (vi̇rgi̇ni̇a Woolf- The Case Of A Room Of One’s Own)
2018
Yazar:  
Özet:

In this paper we have tried to explain why women have occupied a role in the background in literature and in particular in fictional literature with a specific reference to Virginia Woolf’s work A Room of One’s Own. As a feminist and modernist writer, Virginia Woolf was invited to Cambridge and Oxford Universities to give speeches on Women and Fictional Literature and she also commented on her A Room of One’s Own.  Drawing mainly upon Virginia Woolf’s life, her understanding of feminism, and her A Room of One’s Own, in which she discussed why women remained in the background of literature, we have tried to find answer to the question why there is not a Shakespeare among women in literature. Then we have sought reasons of why women had an oppressed status in society and occupied a secondary role. Possible explanations are the desires of men who want to exalt themselves abusing women thereby the creation of a male dominant world with its burden on society.   According to Virginia Woolf, women should have a room of their own as suggested by A Room of One’s Own, which symbolizes their free world and some money which stands for economic independence so that they can write freely without the imposition of anyone.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 491
2023 Impact/Etki : 0.064
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi