Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
h1Z7f3cBu-adCBSE5jn-
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 14
BOBİ FRS'NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAYICILAR TARAFINDAN ALGILANMA DÜZEYİ: KIRKLARELİ İLİNDE BİR ARAŞTIRMA
2018
Yazar :  
Özet :

Küreselleşme nedeniyle ülkeler arası ekonomik sınırlar nispeten kalkmış ve bu durum ortak bir finansal raporlama diline sahip olmayı gerektirmiştir. Dünyada ortak bir finansal dil oluşturulması amacıyla yayınlanan Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, borsalarda işlem gören şirketlerin finansal tablolarının niteliksel özelliklerini arttırmaktadır. Bu kapsam dışında kalan diğer işletmeler için başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede yerel finansal raporlama çerçevesi geliştirilmiştir. Buna yönelik olarak ülkemizde de Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından hazırlanan “Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı Hakkında Tebliğ” ve eki “Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı”(BOBİ FRS) 29 Temmuz 2017 tarihli ve 30138 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Amaç; gerçeğe uygun, anlaşılabilir ve karşılaştırılabilir finansal tablolar düzenlenmesini sağlamaktır. BOBİ FRS, bağımsız denetime tabi olup, Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS) uygulamayan büyük ve orta boy işletmelerin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulayacakları finansal raporlama çerçevesidir. Amaç: BOBİ FRS’nin getirdiği yeniliklerin uygulayıcılar tarafından nasıl algılandığının değerlendirilmesidir. Yöntem: 24 genel ifade, 1 açık uçlu ve 9 demografik sorudan oluşan bir anket uygulanmıştır. Çalışmanın örneklemi, Kırklareli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına kayıtlı "Bağımsız Muhasebeci ve Mali Müşavirler" i kapsamaktadır. Bulgular: Uygulanan anket sonuçlarına istinaden, BOBİ FRS’nin uluslararası standartlarda kaliteli bir finansal raporlama çerçevesi oluşturulması yönünde önemli bir adım olduğu sonucuna varılabilir.

Anahtar Kelimeler :