Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
WT4EXncBu-adCBSEDL7Y
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 70
 İndirme 17
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİNİN TEKNOLOJİK PEDAGOJİK ALAN BİLGİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Yazar :  
Özet :

Bu çalışmanın amacı, fen bilimleri öğretmenlerinin alan bilgilerinin teknoloji ile entegrasyonu sonucunda öz-yeterlik inançlarını incelemektir. Yapılan çalışmada hem nitel hem de nicel araştırma yöntemlerinden yararlanılmıştır. Araştırma basit seçkisiz örnekleme yöntemi kapsamında Kırşehir ilinde görev yapmakta olan 75 fen bilimleri öğretmeni ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın nicel kısmında TPAB öz-yeterlik ölçeği, nitel kısmında ise yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Nicel verilerin analizinde SPSS programı, nitel verilerin analizinde ise betimsel ve içerik analizi birlikte kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, teknolojik yeniliklerin derse entegre edilmesi ile öğretmenlerin öz yeterlik inançlarının geliştiği gözlenmiştir. Bununla birlikte öğretim teknolojilerinin cinsiyete bağlı olarak değişmediği, fakat TPAB öz yeterlik inançlarının cinsiyete göre erkekler lehine değiştiği sonucuna ulaşılmıştır. Mezun olunan okul türünün öğretim teknolojileri algılarını etkilediği görülmüştür. Fen bilimleri öğretmenlerinin TPAB konusunda bilgi eksikliklerinin Örn. teknoloji ile pedagojik alan bilginin entegrasyonunda olduğu belirlenmiştir. Bu eksikliklerin hizmet içi eğitimler ile giderilebileceği düşünülmektedir. Aynı zamanda birçok öğretmenimizin günümüz teknolojisine uyum sağlamada internet erişimi, alt yapı ve donanım eksikliği, güncelleme eksiklikleri vb. zorlandıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler :

FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİNİN TEKNOLOJİK PEDAGOJİK ALAN BİLGİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Yazar :  
Özet :

The aim of this study is to study the belief of self-capacity as a result of the integration of field knowledge with technology of the teachers of science. In the study, both qualitative and qualitative research methods have been used. The research was carried out with 75 teachers of science who are working in the district of Kırşehir within the framework of the simple, unselected sample method. In the quantitative part of the study, the TPAB self-sufficiency scale was used, and in the qualitative part, the semi-configured conversation form was used. The SPSS program is used in the analysis of quantity data, while the imaging and content analysis is used in the analysis of quality data. The research has shown that the integration of technological innovations in the classroom and the development of the teachers’ self-capacity beliefs. However, the conclusion has been that the teaching technologies do not change depending on gender, but the TPAB self-capacity beliefs change in favor of men according to gender. It has been shown that the type of school graduated affects the perceptions of teaching technologies. Examples of the lack of knowledge of the teachers of science about TPAB. The technology and pedagogical field of knowledge are integrated. It is believed that these deficiencies can be removed by training in service. At the same time, many of our teachers have access to the internet in adapting to today’s technology, lack of infrastructure and hardware, lack of update, etc. They were difficult to find.

0
2019
Yazar :