Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
T5ntNZQBQzmg-9NMjCei
 İndirme 2
Z Kuşağı Akademide: Örgütsel Sapma Davranışı Üzerine Nitel Bir Araştırma
2025
Yazar :  
Özet :

Çalışmanın amacı, Z kuşağının akademide örgütsel sapma davranış algısının nasıl olduğunu ortaya koymaktır. Çalışmada nitel araştırma yaklaşımına başvurulmuştur. Fenomenoloji deseni kullanılan çalışmada veri analizi tekniklerinden biri olan tematik analiz kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemi ölçüt örnekleme yönetimi ile belirlenmiş olup çalışma örneklemini, Türkiye’de yer alan bir kamu üniversitesinde görev yapmakta olan 1995 ile 2010 arası doğumlu 10 akademisyen oluşturmaktadır. Katılımcılarla, yarı yapılandırılmış anket formu ile yüz yüze görüşme sağlanarak derinlemesine mülakat yapılmıştır. Elde edilen veriler deşifre edilmiş, Maxqda24 programı aracılığı ile kodlanmış ve konu ile ilgili temalar oluşturulmuştur. İki kategoride toplanan araştırmada bulguları yorumlanarak olgu ortaya konulmaya çalışılmış ve öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler :

Gen Z in Academia: A Qualitative Study on Organizational Deviance Behavior
2025
Yazar :  
Özet :

The aim of the study is to reveal how Generation Z perceives organizational deviance behavior in academia. Qualitative research approach was used in the study. Phenomenology design was used in the study and content analysis, one of the data analysis techniques, was used. The sample of the study was determined by criterion sampling management and the sample of the study consisted of 10 academicians born between 1995 and 2010 who were working in a public university in Turkey. In-depth interviews were conducted with the participants through face-to-face interviews with a semi-structured questionnaire form. The data obtained were deciphered, coded by Maxqda24 programme and themes related to the subject were formed. The findings of the research, which were collected in two categories, were interpreted and the phenomenon was tried to be revealed and suggestions were presented.

Anahtar Kelimeler :