User Manual
Why can I only view 3 results?
You can only view all results when you connect from the network of institutions that are members. We offer a 1-month free trial version for institutions that are not members upon application by institution officials.
A lot of results that are not mine are coming?
Since citations are shown as "Surname, I" in many references, citations of academics with the same surname and first letter of their name can sometimes get mixed up. This is a common problem in citation indexes all over the world.
How can I only see the citations made to my relevant article?
After searching for the name of your article, you can see the citations made to the article you selected as soon as you click on the details section.
JkuLengBu-adCBSEwz3p
  Citation Number 10
 Views 3
YAPAY ÖĞRENME YÖNTEMLERİ VE DALGACIK DÖNÜŞÜMÜ KULLANILARAK NÖRO DEJENERATİF HASTALIKLARIN TEŞHİSİ
2017
Author :  
Abstract :

Bu çalışma da yere uygulanan kuvvet sinyalleri kullanılarak Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS), Huntington hastalığı (HH) ve Parkinson hastalığı (PH) gibi nöro‑dejeneratif hastalıkların (NDH) teşhisi ve sınıflandırılması gerçekleştirildi. Deneyler 16 kontrol bireyi (CO), 13 ALS, 20 HH ve 15 PH’ye ait veriler kullanılarak gerçekleştirildi. İlk olarak kuvvet sinyalleri, Discrete Meyer (dmey) dalgacığı kullanılarak yedinci seviyeye kadar ayrıştırıldı. Yeni oluşan sinyallerden yedinci seviyedeki yaklaşım sinyali seçildi. Bu sinyal üzerinde tepe (peak) analizi gerçekleştirilerek sinyalin lokal maksimumları, tepe’nin x‑ekseni değerleri, tepe genişliği ve tepe çıkıntıları elde edildi. Daha sonra bu dört tepe özelliğinin her birinden 15 adet temel istatistiksel özellik elde edildi. Böylelikle sol ayak için 60 ve sağ ayak için 60 olmak üzere toplamda 120 özellik elde edildi. Daha sonra OneRules sınıflandırıcı kullanılarak bu nitelikler içerisinden en çok enformasyon veren nitelikler seçildi. Bir sonraki aşamada ise RBFNetwork, Adaboost ve LogitBoost algoritmaları kullanılarak ALS‑CO, HH‑CO, PH‑CO ve NDH‑CO arasındaki ikili sınıflandırmalarda sırasıyla %93.1, %97.22, %83.87 ve %92.18 doğruluk sağlandı.

Keywords :