Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
AWc0oDE2HDbCZb_mQ3HB
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 86
 İndirme 14
GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE SERMAYE YAPISI BELİRLEYİCİLERİ: HİYERARŞİK LİNEER MODEL YAKLAŞIMI
2018
Yazar :  
Özet :

Bu çalışmada gelişmekte olan ülkelerde sermaye yapısı belirleyicileri Hiyerarşik Lineer Model (HLM) yaklaşımı kullanılarak analiz edilmiştir. Oluşturulan panel veri seti ülke, sektör, firma ve zaman düzeylerinden oluşan hiyerarşik bir yapı olarak düzenlenmiş ve kaldıraç oranındaki değişkenlik varyans bileşenleri modeli ile incelenmiştir. Sonuçta gelişmekte olan ülkelerde kaldıraç oranındaki değişkenliğin büyük kısmının firma ve zaman düzeylerinden kaynaklandığı gözlemlenmiştir. Ülkeye ve firmaya özgü bir dizi faktörün sermaye yapısı üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkilerini incelemek için ise rassal sabit ve rassal eğim modelleri kullanılmıştır. Gelişmekte olan ülkelerde, firmaya özgü faktörlerin halka açık firmaların sermaye yapısı kararları üzerinde ülkeye özgü faktörlere kıyasla çok daha önemli olduğu bulgulanmıştır. Ülkeye özgü faktörlerin ise sermaye yapısı üzerindeki doğrudan etkilerinin yanında firmaya özgü sermaye yapısı belirleyicileri üzerinden dolaylı etkilerinin de  olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler :

capital structure decisions hierarchical linear model approach in developing countries
2018
Yazar :  
Özet :

in developing countries, capital structure identifiers are analyzed using hierarchical linear model hlm approach, the panel data set is arranged as a hierarchical structure consisting of country sector firms and time levels, and examined with the variable variability variance components model in the leverage rate, as a result of the large part of the variable in developing countries, and a number of factors specific to the country and the company to examine the direct and indirect effects of capital structure, the rassal fixed and rassal slope models have been used in developing countries to the company-specific capital structure, as well as the key factors in the specific capital structure

Anahtar Kelimeler :