Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
AW4vykCSyZgeuuwfeIJv
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 814
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 1
Felsefe İlerler mi?
2019
Yazar :  
Özet :

Felsefenin ilerleyip ilerlemediği sorusu sıklıkla felsefe ve bilim arasında bir karşılaştırmaya dayanarak ele alınır. Öyle ki bilimin ilerlediği apaçık kabul edilir ve felsefenin de eğer ilerliyorsa bunun ancak bilime benzerliği sayesinde olanaklı olduğu düşünülür. Bilim ile kast edilen de genellikle kuramsal fiziktir. Bu yazıda bilimin ilerleyip ilerlemediği sorusunu ele almadım. Felsefenin ve bilimin aynı ölçütlere göre değerlendirilmesinin gerekliliğini de sorgulamadım. Ancak söz konusu karşılaştırmada yaygın olarak bir çifte standart uygulandığını belirtmek istiyorum. Göstermeye çalıştığım literatürde önerilen ölçütlerin her iki alana da tutarlı biçimde uygulanması durumunda birinin ilerlemediğini söylemenin tek yolunun diğerinin de ilerlemediğini söylemek olduğu. Ölçütün kullanılmasındaki bu yaygın çifte standardın temelde bilim ve felsefe eğitiminin yapısından kaynaklandığını öne sürüyorum.

Anahtar Kelimeler :

Felsefe İlerler mi?
2019
Yazar :  
Özet:

The question whether philosophy is progressing or not is often addressed on the basis of a comparison between philosophy and science. So that it is clear that science is progressing, and if philosophy is progressing, it is believed that this is possible only through the similarity of science. Science is usually theoretical physics. In this article I have not discussed whether science is progressing. I have not questioned the necessity of the philosophy and science to be assessed according to the same standards. But I would like to point out that in this comparison a double standard is widely applied. The only way I try to show in the literature is to say that if the proposed standards are consistently applied to both fields, the only way to say that one does not progress is to say that the other does not progress. I suggest that this common double standard in the use of the measurement is basically derived from the structure of science and philosophy education.