Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
SAMSUN'DA TÜTÜN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TÜTÜN FABRİKASINA YAZILI VE SÖZLÜ KAYNAKTAN BAKMAK
2019
Dergi:  
Sözlü Tarih Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı yazılı tarih kaynakları ile sözlü tarih kaynağını kullanarak, ülke geneli ve Samsun özelinde tütün yetiştiriciliği ve endüstrisinin önemi ile çalışma koşullarını değerlendirmektir. Bu amaçla önce Türk tütüncülük tarihinin gelişimi ile Samsun’da tütün ve sigara üretimi, yazılı kaynaklar ışığında ele alınmıştır. Ardından; sektörün yapısını, çalışma koşullarını ve bu çalışma alanının toplumdaki yerini ortaya koymak adına, sektörde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan 1945 doğumlu işçi Nihal Yetgin ve 1959 doğumlu hem eksper hem de işletme müdürü görev yapmış olan Vedat Aydın ile birer söyleşi yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sözlü Tarih Dergisi

Dergi Türü :   other

Sözlü Tarih Dergisi