Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
تعليم اللغة العربية للناطقين بغيرها في كلية التربية قسم معلمي اللغة العربية بجامعة السلطان محمد الفاتح في ظل التحول الرقمي - Fati̇h Sultan Mehmet Vakif Uni̇versi̇tesi̇ Egi̇ti̇m Fakultesi̇ Arapca Ogretmenli̇gi̇ Bolumu’nda Anadi̇li̇ Arapca Olmayanlara Di̇ji̇tal Donusum Isiginda Arapca Ogreti̇mi̇
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

إنّ تفشّي فايروس كورونا في العالم أدّى إلى الالتزام بقواعد الحجر الصحي للحدّ من انتشاره وتقليل عدد المصابين، ومن نتيجته أن أُغْلِقَ المدارس والجامعات ووجد الطلاب أنفسهم ملتزمين البيوت وأمام نوع جديد من التعليم الذي تبناه المعلمون والمؤسسات التعليمية وهو التعليم عن بعد، فتحوّل الفصول الدراسية إلى صفوف افتراضية أو ما يسمى بالسَّحابيَّة وأصبح من واجب المعلِّمين تعلم التقنيات التكنولوجية لاستمرار العملية التعليمية وعدم انقطاع الطلاب من التعليم، وجامعة السلطان محمد فاتح مثل المؤسسات التعليمية الأخرى بدأ بالتعليم عن بعد.

بما إنّ طلاب قسم معلِّمي اللغة العربية في كلية التربية في الصف الأول هذه السنة بعد أن درسوا سنة دراسية في القسم التحضيري للغة العربية، فإنَّهم يدرسون بجانب المواد النظرية التربوية مهارات اللغة العربية من قراءة وكتابة ومحادثة وبناء(قواعد) اللغة العربية، ويتلَقّون دروسهم عبر برنامج زووم المتصل بنظام إدارة التعليم الالكتروني (LMS) الخاص بالجامعة التي ساعد الطلاب للوصول إلى جميع المواد الدراسية بسهولة. الهدف هنا عرض تجربة كلية التربية قسم معلِّمي اللغة العربية في تعليم اللغة العربية للناطقين بغيرها، وكذلك الجوانب الإيجابية والسلبية في ظل هذا التَحَوُّل الرَّقمي. وفي الخاتمة يجب على المعلِّم أن ينوِّع من تقديم الطرق ووسائل التدريس المختلفة لتُغَطِّيَ الاحتياجات المختلفة للطلاب.

Dünyada Coronavirüs salgınının yayılmasını durdurmak ve enfekte hasta sayısını azaltmak için karantina kurallarına uyulmasına gereksinim duyulmuştur. Bunun sonucunda okullar ve üniversiteler kapatılmıştır. Öğrenciler evde olmakla beraber kendilerini öğretmenlerin ve eğitim kurumları tarafından benimsenen uzaktan eğitim olan yeni bir eğitim şeklinin önünde bulmuştur. Böylece sınıflar sanal sınıfa dönüşmüştür. Akabinde eğitim sürecini devam ettirmek ve öğrencilerin eğitiminin kesintiye uğramaması için teknolojik teknikleri öğrenmek öğretmenlerin görevi haline gelmiştir. Böylelikle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi de diğer eğitim kurumları gibi uzaktan eğitime başlamıştır.

Öğrenciler, Arapça Öğretmenliği bölümünde 2019-2020 yılında eğitime başladılar. Bir yıllık Arapça hazırlık bölümünü bitirdiler. Bu yıl ise 2020-2021 öğretim döneminde birinci sınıfta eğitimin teorik derslerinin yanı sıra Arapça dil becerileri okuma, yazma, konuşma ve yapı (gramer) gibi dersleri de almaktadırlar. Öğretmenler ise üniversitenin Eğitim Yönetim Sistemine (LMS) bağlı Zoom programı aracılığıyla öğrencilere eğitim vermektedirler. Bu yöntem, öğrencilerin tüm derslere kolayca erişiminin yanı sıra, istedikleri kurs ve dersleri de esneklik ve kolaylık içinde almasına yardımcı oldu.  Ayrıca öğretmenler kendileri ve öğrenciler için uygun olan zamanda eğitim faaliyetleri ve atölye çalışmalarını içeren dersler de verdiler.

Uzaktan eğitimin avantajlarından bazıları da öğrencilerin kendi arasında, öğrenciler ve öğretmenler arasında iletişim kurma olasılığını arttırarak; öğrencileri sunulan eğitim konularına katılmaya teşvik eder ve motive eder ve öğrencilerin öğretmenlere kolay erişimi, sorular ve bazı açıklamalar göndermelerini sağlar.

Uzaktan eğitimin olumsuz yönlerinden bazıları ise; öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirebilecek ve onları etkili bir şekilde katılmaya teşvik edebilecek gerçek bir ortamda deneyim, iletişim ve kültür alışverişinden yoksun olmalarıdır.

Buradaki amaç, Eğitim Fakültesi Arapça öğretmenliği bölümünün anadili Arapça olmayıp o dili konuşamayanlara Arapça öğretme konusundaki deneyimini ve bu dijital dönüşümün olumlu ve olumsuz yönlerini sergilemektir.

Sonuç olarak da; öğretmenin, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için değişik öğretim yöntemlerini ve araçlarını onlara sunabilmesidir.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 335
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini