Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 53
 Görüntüleme 43
 İndirme 19
Türkçede Sekizinci Yüzyıldan Önce Kullanılan Ekler
2007
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Türk dilinin en önemli özelliklerinden biri ekler yardımıyla var olan kelimelerden yeni kelimeler türetilebilmesidir. Fakat Türkçenin kelime kadrosu sekizinci yüzyıldan beri bir değişim göstermektedir. O dönemde kullanılan birçok kelimenin günümüzde unutulduğu, günümüzde kullanılan birçok kelimenin de o dönemde var olmadığı görülmektedir. Bu durum yeni kelimeler türetmek için kullanılan ekler için de geçerlidir. Bize dilin geçmişiyle ilgili daha geniş bir bakış açısı sağlayacağı için bu dönemden önce ve sonra işlekliğini yitirmiş ekleri bir listede toplamak yararlı olacaktır. Eski Türkçe kelimeleri parçalarına ayırarak köklerine ulaşmak ve böylece Türk dili hakkında bilgimizi derinleştirmek amacıyla hazırlanan bu listede isim yapım ekleri ve fiil yapım ekleri alt gruplar halinde verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 1.301
Dil Araştırmaları