Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 293
 İndirme 106
 Sesli Dinleme 2
AZERBAYCAN TÜRKÇESİ GRAMERİ
2019
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Türkçenin Oğuz, Batı ve Güneybatı gibi terimlerle adlandırılan lehçe grubunda yer alan Azerbaycan Türkçesi hakkında geçmişten günümüze kadar Türkiye’de birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalar gözden geçirildiği zaman Azerbaycan Türkçesinin geniş içerikli gramerini veren eserlerin sayıca az olduğu görülmektedir. Muharrem Ergin’in (1971) notlar şeklinde düzenlenmiş Azeri Türkçesi adlı eseri, Saadet Çağatay’ın (1972) Türk Lehçeleri Örnekleri II - Yaşayan Ağız ve Lehçeler adlı eserindeki Azeriler ve Dilleri başlıklı kısa bölüm, Mahmut Sarıkaya’nın (1998) hazırlamış olduğu Güney Azerbaycan Türkçesi: Fonetik-Morfoloji-Sentaks başlıklı doktora tezi, Türk Lehçeleri Grameri adlı eserdeki Yavuz Kartallıoğlu ve Hüseyin Yıldırım (2007) tarafından hazırlanmış Azerbaycan Türkçesi başlıklı bölüm, Çağdaş Türk Lehçeleri El Kitabı adlı eserdeki Levent Doğan, Ahmediyye Efendiyev ve Oğuzhan Durmuş (2007) tarafından hazırlanmış Azerbaycan Türkçesi başlıklı bölüm, Zeynep Korkmaz’ın (2013) Türkiye Türkçesinin Temeli Oğuz Türkçesinin Gelişimi adlı eserinde yer alan Azerbaycan Türkçesi başlıklı kısa bölüm, Bilgehan Atsız Gökdağ ile Talip Doğan (2016) tarafından hazırlanmış İran’da Türkler ve Türkçe adlı eserdeki Azerbaycan Türkçesi başlıklı bölüm ve Ahmet Buran, Ercan Alkaya ve Süleyman Kaan Yalçın’ın (2014) hazırladığı Çağdaş Türk Yazı Dilleri-1: Güneybatı/Oğuz Grubu adlı eserdeki Azerbaycan Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi Grameri başlıklı bölümler Türkiye’de Azerbaycan Türkçesiyle ilgili derli toplu gramer bilgisine ulaşılabilecek başlıca kaynaklar olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Grammar of Azerbaijan
2019
Yazar:  
Özet:

A lot of work has been done in Turkey on Azerbaijan Turkish, which is part of the leech group called by terms as the Son of Turkish, West and Southwest, from the past to the present day. When these studies are reviewed, it is seen that the number of works that give the broad-content grammar of the Azerbaijani Turkish is very small. The work of Muharrem Ergin (1971) organized in the form of notes, Saadet Çağatay's (1972) Turkish Lakhes Examples II - Live Turkish Lakhes Handbook, Azerbaidjan and Languages title short part, Mahmut Sarıkaya's (1998) prepared Southern Azerbaijan Turkish: Phonetic-Morphology-Sentaks title doctoral thesis, Turkish Lakhes Grammar in the work of Yavuz Kartallıoğlu and Hussein Yıldırım (2007) prepared by the Turkish Lakhes title part, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook, Turkish Lakhes Handbook

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 1.302
Dil Araştırmaları