Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Okul Çağındaki Çocukların COVID-19 Hakkındaki Düşüncelerinin Resimle İfade Edilmesi
2022
Dergi:  
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science
Yazar:  
Özet:

Araştırma okul çağındaki çocukların COVID-19 hakkındaki resimlerinin 7, 10 ve 13 yaş gruplarına göre incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada hem nicel hem de nitel araştırma yöntemleri bir arada kullanılmıştır. Araştırmanın temel veri toplama aracı çocuklar tarafından çizilen COVID-19 resimleridir. Çalışma grubunu 7, 10 ve 13 yaşlarında olan 60 çocuk oluşturmaktadır. Her yaş grubundan 20 çocuk ile çalışma gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın nitel bölümünde çocuklar tarafından yapılan resimler incelenmiştir. Çocuk resimleri içerik analizi yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Çocuk resimlerinde insan, mekân/ortam, aktivite, sağlık, temizlik malzemeleri, doğa, renk ve diğer olmak üzere 7 tema 48 alt tema belirlenmiştir. Araştırmanın nicel bölümünde resimlerden elde edilen tema ve kodlar arasında fark olup olmadığını belirlemek için Kruskal-Wallis testi yapılmıştır. Araştırma sonucunda yaşlara göre çocuk resimlerinde mekân/ortam, doğa ve renk temasında gruplar arasında anlamlı bir farklılık olduğu, diğer temalarda ise anlamlı bir farklılık olmadığı belirlenmiştir. Hangi gruplar arasında anlamlı farklılık olduğunu belirleyebilmek için yapılan analiz sonucunda mekân/ortam temasında tüm yaş gruplarının birbirleri arasında anlamlı farklılık olduğu, doğa ve renk temasında ise 10 yaş grubu ile 7 ve 13 yaş grupları arasında fark olduğu belirlenmiştir. Her yaştan kişiyi olduğunu gibi pandemi sürecinin çocukları da etkilediği görülmüştür. Bu nedenle olumsuz kalıcı etkilerin oluşmaması için çocukların duygularını ifade edebilmesi için fırsat verilmesi, korku ve kaygılarının azaltılması üzerinde etkili olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Expressing The Thoughts Of School-age Children On Covid-19 By Drawings
2022
Yazar:  
Özet:

The study was conducted to examine and compare pictures of school-age children on COVID-19 for 7, 10 and 13 age groups. Both quantitative and qualitative research methods were used together in the research. The main data collection tool of the study is the COVID-19 pictures drawn by children. The study group included 60 children aged 7, 10 and 13. The study was conducted with 20 children of all age groups. In the qualitative part of the study, the pictures made by the children were examined. Children's pictures were analyzed using content analysis method. 7 themes and 48 sub-themes were determined in children's paintings: human, place / environment, activity, health, cleaning materials, nature, color and other. In the quantitative part of the study, the Kruskal-Wallis test was conducted to determine whether there was a difference between the themes and codes obtained from the pictures. As a result of the research, it was determined that there was a significant difference between the groups in terms of space/environment, nature and color in children's paintings according to age, but there was no significant difference in other themes. As a result of the analysis carried out to determine which groups had a significant difference, it was determined that there was a significant difference between all age groups in space/environment theme, and there was a difference between the 10 age group and 7 and 13 age groups in nature and color theme. It has been seen that the pandemic process affects children as well as people of all ages. For this reason, giving children the opportunity to express their feelings in order to avoid negative permanent effects will be effective in reducing their fear and anxiety.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Afyon Kocatepe University Journal of Social Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 712
Atıf : 2.429
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science