Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Fırtınayı Atlatmak: Kriz Zamanlarında Beşar Esad Yönetiminde Suriye Dış Politikası
2023
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Beşar Esad yönetiminde Suriye’nin karşılaştığı üç kriz dönemindeki dış politika davranışlarını analiz etmektedir: ABD’nin 2003 Irak işgali, Suriye’nin 2005’te Lübnan’dan çekilmesi ve 2011’de Arap Baharının patlak vermesi. Beşar Esad’ın 2000 yılında iktidara gelmesinin ardından karşı karşıya kaldığı bu üç kriz sırasıyla uluslararası, bölgesel ve iç ortamlardan kaynaklanmaktadır. Makale, kriz zamanlarında Suriye’nin dış politika eylemlerini dış faktörlerden ziyade öncelikli olarak Baas rejiminin güvenlik ve beka kaygılarının şekillendirdiğini öne sürmektedir. Makalede, Baas rejiminin varlığını ciddi anlamda tehdit eden bu krizlere rağmen Suriye’nin zayıf bir devlet olarak dış politika stratejileri sayesinde ayakta kalabildiğine işaret edilmiştir. Bu bağlamda, makale Esad’ın ittifak siyasetinin Suriye’nin zayıf bir devlet olarak iç ve dış tehditlere karşı ayakta kalmasına yardım ettiğinin altını çizmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Weathering The Storm: Syrian Foreign Policy Under Bashar Al-assad In Times Of Crises
2023
Yazar:  
Özet:

This article analyzes foreign policy behaviors of Syria under Bashar al-Assad in times of three crises: the U.S. invasion of Iraq in 2003, Syria’s withdrawal from Lebanon in 2005 and the outbreak of Arab Spring in 2011. These three crises, which Bashar al-Assad has faced since he rose to power in 2000, have stemmed from international, regional, domestic environments respectively. The article posits that the Baath regime’s security and survival concerns rather than external factors have primarily shaped Syrian foreign policy conducts in times of crises. In the article, it is pointed out that Syria as a weak state has been able to survive these crises that seriously threatened the very existence of the Baath regime thanks to its foreign policy strategies. In this context, the article underlines that President Assad’s alignment policy helped Syria as a weak state survive despite domestic and external threats.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.639
Atıf : 9.288
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini