Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 7
Three Priorities For The Future Of Islamic Religious Education: Following Beyza Bilgin’s Line Of Thoughts In Teachers Professional Learning
2020
Dergi:  
Dini Araştırmalar
Yazar:  
Özet:

Bu yazı Türkiye’de Din Eğitimi Bilimi’nin öncü ismi Prof. Dr. Beyza Bilgin’in düşünce dünyasından yola çıkarak, öğretmen yetiştirmede geleceğin din eğitimi için üç öncelikli yetkinlik alanı önermektedir. Bilgin’in Eğitim Bilimi ve Din Eğitimi kitabı bir taraftan ilgili disiplinlerle işbirliğini esas alan bütüncül bir din eğitimi yaklaşımı sunarken aynı zamanda bir eğitim teolojisi ihtiyacına işaret eder. Eser, her türlü din eğitimi faaliyeti için alanın özelliklerine uygun davranış geliştirme ve dini hükümleri pratikte değerlendirmenin bir yetkinlik olarak öğrenilmesi ihtiyacını teorik ve pratik açıdan gözler önüne serer. Gelenek kavramı bu nedenle din eğitimini güncel olanla ilişkilendirmek açısından kilit bir öneme sahiptir. Nakil ve ona bağlı bilgileri tanımak, onların gerçekte ne demek istediğini anlamak, Bilgin’e göre din eğitimi faaliyetinin temelidir ve ancak bu sayede vahyin etkili bir biçimde öğretimi mümkündür. Elinizdeki yazı, yazarın düşünce ağına takılan ve Bilgin’in din eğitimi felsefesi içerisinde oluşturduğu özgün fikirleriyle gösterdiği hedefleri anlama ve anlamlandırma denemesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dini Araştırmalar

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 464
Atıf : 1.028
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini