Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 42
A Qualitative Study Of Primary School Teachers’ Emotional Labor Behavior
2019
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin duygusal emek ile ilgili görüşlerinin incelenmesidir. Nitel araştırma desenlerinden olgubilim deseni kullanılan araştırmanın çalışma grubu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gaziantep’teki ilkokullarda görev yapan 15 öğretmenden oluşmaktadır. Veriler, yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığı ile toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel analiz ve içerik analizi kullanılmış, her bir araştırmacı tarafından yapılan kodlamalarda, kodlayıcılar arası görüş birliği oranı 0.91 olarak hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmenlerin okullarda duygusal emek davranışları sergiledikleri belirlenmiştir. Öğretmenlerin duygusal emek ile ilgili görüşleri “yüzeysel rol yapma”, “derinden rol yapma” ve “doğal duygular” olarak üç alt tema altında toplanmıştır. Yüzeysel rol yapma alt temasında öğretmen görüşleri, duyguları düzenleyerek yansıtma, duruma göre farklı duygular sergileme ve yüzeysel duygular sergileme şeklindedir. Derinden rol yapma alt temasında sırasıyla; duyguları sergilerken ekstra çaba gösterme, olumsuz duyguları (endişe, korku vb.) yansıtmama ve gerçek duyguları kamufle etme şeklinde görüş belirtilmiştir. Doğal duygular alt temasında ise; sakin bir tavır takınma ve samimi (doğal) duygular sergileme şeklinde görüş belirtmişlerdir. Öğretmenlerin içinde bulundukları duruma veya iletişim kurdukları kişiye (öğrenci, öğretmen, veli) göre duygularını farklı şekillerde ifade ettikleri sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, duyguların sergilenmesinde ekstra bir çaba gerektiren derinden rol yapmayı ve hissedilen duyguların herhangi bir çabaya gerek kalmadan doğal (samimi) olarak sergilendiği doğal duyguları daha çok sergiledikleri belirlenmiştir. Öğretmenlerin duygularını doğru bir şekilde ifade edebilmeleri, içinde bulunulan duruma göre duygularını düzenleyerek yansıtmaları için duygu yönetimine yönelik eğitimler verilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.887
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini