Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 41
Oyun Temelli Öğrenme ile Mantıksal Düşünmenin Gelişimi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Mantıksal düşünme, çeşitli akıl ilkeleri ve akıl yürütme yöntemlerini kullanarak çıkarım ve kıyas yapmayı içeren problem çözmeye odaklı olan bir düşünme türüdür. Mantıksal düşünme kavramlar ve anlamları ile dilsel alanda da bu kavramları doğru kullanmaya ve doğru düşünmeye yönlendiren düşünmedir. Bu düşünme türü kişide var olan fakat geliştirilmediği zaman sabit düzende kalan bir düşünmedir. Üzerinde durulduğu zaman doğru düşünme, tutarlı ve sistematik düşünme, problemleri daha rahat çözebilme ve sorunlarla başa çıkabilme ve akılcı bakış açısı da gelişmiş olur. Bunun için de mantıksal düşünmenin geliştirilmesi gerekir. Bu noktada yapılması gereken şey aklı ve mantığı zorlayacak pratiklerin geliştirilmesidir. Yapılan çalışma ile de bu pratiklerin neler olduğunu göstermek amaçlamaktadır. Oyunlar bu pratiklerden biridir. Oyun temelli öğretim ile mantıksal düşünmenin gelişim gösterilebilmektedir. Çünkü oyun temelli öğretim ile kalıcılık daha rahat sağlanır. Çalışma mantıksal düşünmeyi geliştiren oyunların birkaçını da olsa göstermek ve bireylere bu oyunların neler olabileceği ile ilgili bilgi vermek adına önem taşımaktadır. Çalışmada reversi, pentogo, abolone, koridor, Q-bitz, mangala, surakarta ve go oyunlarına yer verilmiştir. bu oyunlar çalışmanın veri toplama araçlarını oluşturmaktadır. Çalışmada literatür taraması ve ilgili oyunların açıklamaları ile veriler toplanmıştır. Betimsel analiz ile verilerin analizi gerçekleştirilmiştir. Bu oyunların mantıksal düşünmeyi geliştirmedeki etkenlerinin neler olduğu araştırılarak bulgular elde edilmiştir. Bulgulardan elde edilen sonuca göre çalışmada ele alınan oyunların akıl yürütme, hafızayı canlandırma, doğru düşünme ve adım atma, çeşitli kıyas ve çıkarımlar yaparak geçerli sonuçlara ulaşmak adına mantıksal düşünmeye katkıda bulunduğu görülmektedir. Böylece oyun temelli öğrenme ile mantıksal düşünmenin gelişimi sağlanabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Oyun Temelli Ogrenme Ile Mantiksal Dusunmenin Gelisimi
2021
Yazar:  
Özet:

Logical thinking is a type of thinking that focuses on solving problems that involve conclusions and comparisons using various intellectual principles and methods of mindfulness. Logical thinking is the thought that guides these concepts to be used correctly and to think correctly in the linguistic field. This type of thought is a thought that exists in the person but remains in a fixed order when it is not developed. When focused on it, the right thinking, consistent and systematic thinking, the ability to solve problems more comfortably, and the ability to deal with problems, and the intellectual perspective are also developed. It is also necessary to develop logical thinking. What should be done at this point is the development of practices that will force mind and logic. The work is aimed at showing what these practices are. The game is one of these practices. The development of logical thinking can be demonstrated by the game-based teaching. Because the game-based teaching makes durability more comfortable. The study is important to show some of the games that develop logical thinking and to give individuals information about what these games can happen. The study included reversion, pentogo, abolone, corridor, Q-bitz, mangala, surakarta and go games. These games create the data collection tools of the work. In the study, data was collected with the scan of literature and the descriptions of related games. Analysis of the data was carried out. The findings have been obtained by investigating what the factors of these games are in the development of logical thinking. According to the findings, the games discussed in the study appear to contribute to logical thinking in order to realize the results, to revitalize memory, to think correctly and to take steps, to make different comparisons and outcomes. Thus, the conclusion has been achieved that the development of logical thinking can be achieved by learning based on the game.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.105
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini