Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 102
 İndirme 23
Origami Tabanlı Öğrenme Yaklaşımı ile Üçgenler Konusunun Öğretiminin 9. Sınıf Öğrencilerinin Başarısına Etkisi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Origami tabanlı öğrenme yaklaşımı ile üçgenler konusunun öğretiminin 9. sınıf öğrencilerinin matematik başarısına etkisini belirlemek için gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Giresun’un ilçesinde yer alan bir meslek lisesinin 9. sınıf öğrencilerinden 16’şar kişilik iki grup üzerinde araştırma yürütülmüştür. Bu sınıflarda “Üçgenler” konusunda deney (N=16) grubunda yapılandırmacı yaklaşıma dayalı Origami tabanlı öğrenme, kontrol grubunda ise (N=16) ise geleneksel yaklaşıma dayalı anlatım yöntemi ile ders gerçekleştirilmiştir. Araştırmada araştırmacı tarafından geliştirilen Üçgen başarı testi (ÜBT) uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 24 istatistik programı kullanılarak çözümlenmiştir. Çalışmada nicel veri analizi benimsenmiş ve parametrik olmayan testlerden Mann Whitney U-Testi ve Wilcoxon İşaretli Sıra Sayıları Testi kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, OTÖ (Origami Tabanlı Öğrenme) yaklaşımına göre ders gerçekleştiren deney grubunda öğrencilerin matematik başarılarının, geleneksel yöntemine göre ders gerçekleştiren kontrol grubundaki öğrencilerin başarılarından.05 anlamlılık düzeyinde istatistiksel olarak daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Ulaşılan sonuçlar ışığında, Origami tabanlı öğrenme yaklaşımı kullanılarak hazırlanan etkinliklerin 9. sınıf öğrencilerinin matematik dersindeki başarılarını arttırmada etkili olduğu ve bu yaklaşımın öğrencilerin üçgenler konusuna ilişkin matematik başarısını arttırmada kullanılabileceğini söylemek mümkündür. “Kâğıt Katlama Yöntemi ile Matematik” dersi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı da dahil olmak üzere Türkiye’deki bazı üniversitelerin eğitim fakültelerinin matematik öğretmenliği programında seçmeli bir ders olarak yürütülmüştür. Bu durumda “Matematik Öğretiminde Etkinlik Geliştirme” ve “Matematik Öğretiminde Materyal Tasarımı” gibi alan eğitimi seçmeli derslerinde kâğıt katlama yöntemi kullanılarak, adayların çeşitli Origami etkinliği geliştirmeleri ve bunları öğretim uygulamalarında kullanmaları yoluna gidilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Origami-Based Learning Approach and the Teaching of the Theme of Triangles 9. Impact on the Success of Students
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the impact of the teaching of the subject of triangles on the math success of 9th grade students with the Origami-based learning approach. For this purpose, research was carried out on two groups of 16 persons from 9th grade students of a professional high school located in the district of Giresun in the 2018-2019 educational year. In these classes, the triangle (N=16) is based on the structural approach and the Origami-based learning (N=16) is based on the traditional approach. The triangular success test (UBT) developed by the researcher was implemented. The data obtained was analyzed using the SPSS 24 statistical program. The study adopted quantum data analysis and used Mann Whitney U-Test and Wilcoxon Signed Order Numbers Test from non-parametric tests. The study found that the mathematical achievements of students in the experimental group conducting the course according to the OTÖ (Origami-Based Learning) approach were statistically higher than the achievements of students in the control group conducting the course according to the traditional method at.05 level of significance. In light of the findings, it is possible to say that the events prepared using the Origami-based learning approach are effective in improving the success of 9th-class students in mathematics classes and that this approach can be used in improving the success of students in mathematics in the subject of the triangles. The course "Mathematics with Paper Compression Method" was conducted as a selective course in the mathematics teaching program of some universities in Turkey, including the 2018-2019 educational year. In this case, the method of paper refining in the field training courses such as "Activity Development in Mathematics Teaching" and "Material Design in Mathematics Teaching" can lead candidates to develop a variety of Origami events and use them in teaching practices.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.118
Turkish Studies Educational Sciences