Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 9
ALZHEİMER HASTALIĞI'NDA BAKIM VERENLERE YÖNELİK PSİKOEĞİTİMDE KULLANILABİLECEK SİNEMA FİLMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2018
Dergi:  
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sinema filmlerinin bireylerin ve toplumun bakış açısını etkilemede büyük paya sahip olduğu ve bilgi aktarımında önemli rolü olduğu bilinmektedir. Ruh sağlığı alanında sinema filmleri birçok hastalık için bir tedavi metodu olarak kullanılmaktadır. Literatürde sadece hastaların tedavilerinde değil, aynı zamanda bakım verenlere yönelik psikoeğitim amaçlı olarak da sinema filmlerinin kullanıldığına rastlanmaktadır. En yaygın demans türlerinden olan Alzheimer Hastalığı’na sahip bireylerin bakım verenlerinin psikolojik ve sosyal olarak desteğe ihtiyaçları olduğu ve sinema filmlerinin psikoeğitim yoluyla onlara içgörü kazandırmakla birlikte olumlu birçok etkisi olacağı düşünülmektedir. Bu araştırmanın amacı Alzheimer hastalarının bakım verenleri için hangi sinema filmlerinin psikoeğitim niteliğine daha uygun olduğunu belirlemektir. Ülkemizde bununla ilgili yapılmış herhangi bir araştırmaya rastlanmamıştır. Demans ve Alzheimer Hastalığı’nı konu alan filmler birçok kaynakta taranmıştır. Belirlenen filmler iki psikiyatri uzmanı ve iki psikolog tarafından oluşturulan bir ekip tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan ön değerlendirme sonucunda hastalığı en güçlü biçimde yansıttığı belirlenen filmler hazırlanan bir değerlendirme ölçeğine göre puanlanmıştır. Ortanca puanlarına göre sıralanan Still Alice (2014), Iris (2001) ve Memories of Tomorrow (2006) filmlerinin sırasıyla değerlendiricilerden en yüksek puanları alan filmler olduğu ve Unutursam Fısılda (2014) filminin en düşük puanı aldığı görülmüştür. Still Alice (2014) Alzheimer Hastalığı’nı en iyi temsil eden, kliniği ve bakım verme süreci konusunda gerçekçi ve kapsamlı bilgiler içeren film olarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The treatment of Alzheimer's Disease can be used in the psycho-education.
2018
Yazar:  
Özet:

It is known today that film films have a great role in influencing the perspective of individuals and society and have an important role in the transmission of information. Films in the field of mental health are used as a method of treatment for many diseases. In literature it is found that film films are used not only for the treatment of patients, but also for psychoeducational purposes for careers. It is believed that the care providers of individuals with Alzheimer's disease, the most common type of dementia, need psychological and social support, and the movies will have many positive effects while giving them insight through psychoeducation. The aim of this study is to determine which films are more suitable for psychoeducational character for Alzheimer’s patients. There has been no research in this area in our country. Films about dementia and Alzheimer's disease have been scanned in many sources. The film was evaluated by a team created by two psychiatrists and two psychologists. The results of the pre-evaluation were scored by the scale of the evaluation prepared for the film that identified the disease in the strongest way. Still Alice (2014), Iris (2001) and Memories of Tomorrow (2006) were the highest-ranking films and the lowest-ranking films for the 2014 film. Still Alice (2014) was ranked the best representative of Alzheimer's disease, with realistic and comprehensive information about the clinic and care process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 137
Atıf : 1.260
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi