User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 7
Artvin İli Okçular Havzasının Eski Çağ Tarihi Coğrafyasına Genel Bir Bakış
2018
Journal:  
Current Perspectives in Social Sciences
Author:  
Abstract:

Eskiçağ tarihinin önemli lokalizasyon merkezlerinden bir olan Doğu Karadeniz ve kıyıları tarih boyunca birçok kültür ve millete ev sahipliği yapmıştır. Özellikle, Kafkas, Derbent ve Daryal geçitleri üzerinden gelen halklar bu bölgede önemli kültürel ve ticari merkezler oluşturmuşlardır. Bunun yanı sıra, Doğu Karadeniz Bölgesi oldukça arızalı bir topoğrafik yapı arz etmesine rağmen, Orta Paleolithik dönemden itibaren iskân gördüğünü de müşahede etmekteyiz. Ayrıca, bölge uzun yıllar başta Urartu olmak üzere, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, kültürel ve ekonomik tesiri altında kaldığı da yine, burada tespit edilen eser ve materyallerden anlaşılmaktadır. Buna ilaveten, bölgeye gelen kavim ve halk toplulukları zaman içerisinde yerli bir karakter kazanarak Anadolu kültür coğrafyasının bir parçası haline geldiği de görülmektedir. Anadolu yarımadasının kendine has jeolojik, jeomorfolojik ve jeopolitik yapısı, bölgeye yerleşen halk toplulukları üzerinde müspet yönde tesir ederek özgün bir kültürel yapının oluşmasını sağlamıştır. Netice itibariyle, Anadolu coğrafyasının bir parçası olan Doğu Karadeniz bölümü, kendine has tarihi ve kültürel coğrafyası ile mümtaz bir bölge olma özelliğin binlerce yıldır devam ettirmektedir.

Keywords:

null
2018
Author:  
2018
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Current Perspectives in Social Sciences

Field :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.402
Cite : 8.931
Current Perspectives in Social Sciences