User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 203
 Downloands 35
COVİD-19 SÜRECİNDE KARANTİNA UYGULAMALARININ İNSAN PSİKOLOJİSİNE VE YAŞAM TARZINA ETKİLERİ
2020
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Çin’de 2019 yılının son aylarında başlayan ve tüm dünyaya yayılan corona-virüs enfeksiyonu (Covid-19), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ- WHO) tarafından “Dünya’da birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalık” kabul edilerek PANDEMİ olarak adlandırılmıştır. İçinde bulunduğumuz Covid-19 pandemi sürecinde, halkın sağlığını koruyabilmek için hükümetlerce uygulanan; sokağa çıkma kısıtlaması, sosyal mesafe kuralı, sosyal izolasyon, karantina, seyahat yasakları, çalışma saatlerinde değişiklik, uzaktan eğitim ve evden çalışma uygulamaları hayatımızda değişikliklere sebep olmuştur. Pandemi süreci;  insanları, getirilen kısıtlamalar ve karantina uygulamaları neticesinde evlerinde eskisinden daha fazla kalmaya zorlamış bu da insanların tüketim alışkanlıklarını ve yaşam tarzlarını değişmeye başlamıştır. “Her salgın eski şeyleri siler, yeni bakış açıları ve hayat tarzları inşa eder” kuralı, pandemi sürecinin fizyolojiye, psikolojiye etkilerinin öğerenilmesi ve bilinmesini gerektirmektedir. Covid-19 geri dönüşü olmayan doku ve organ hasarları sebebiyle fizyolojiyi ciddi seviyede etkilemektedir. Psikolojik açıdan ise hastalarda ve geniş kitlelerde anksiyete (kaygı), stres ve davranış bozuklukları oluşturmaktadır. Fakat doğru değerlendiren kişiler için Covid-19 psikolojiyi onaran, hayatı daha güvenli, hijyenik, dikkatli ve daha disiplinli hale getiren bir durumdur. Salgın sokağa dayalı hayatın ve alıştığımız sosyalleşmenin güvenli olmadığını göstermiş, bakış açılarını, düşünceleri, yaşam tarzlarını ve alışkanlıkları yeni normallere taşımıştır. Bu çalışmada Covid-19 sürecinde yapılan karantina uygulamalarının insan psikolojisine ve yaşam tarzına etkileri araştırılmıştır

Keywords:

null
2020
Author:  
0
2020
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 1.711
Journal of Social and Humanities Sciences Research